Banicioiu ii cere premierului sa permita angajarile in sistemul medical

Sambata, 10 Martie 2012, ora 15:00 1458 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu le solicita premierului Ungureanu si ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli, sa relaxeze urgent politica de angajare in sistemul medical si sa finanteze in mod corespunzator domeniul.

"Solicit cu toata fermitatea Premierului Romaniei sa relaxeze urgent politica de angajare in sistemul medical si sa finanteze in mod corespunzator domeniul. In numele politicii falimentare si inumane a austeritatii, o sectie de chirurgie cardiaca in valoare de 3,5 milioane de euro, precum cea de la Spitalul 'Marie Curie' sta nefolosita din lipsa de personal.

In acest timp, mii de copii pierd lupta pentru viata, iar altii isi gasesc salvarea la spitale din afara tarii, unde sunt operati pe banii statului roman, in baza fomularului E112. Ne aflam asadar intr-o situatie a absurdului care, din pacate, conduce la pierderi de vieti omenesti", se arata intr-un comunicat remis presei de Nicu Banicioiu.

Deputatul PSD acuza presedintele si guvernele din ultimii ani ca au incercat sa distruga sistemul de sanatate "pentru a putea apoi impune idea (sic!) privatizarii".

"Romanii au dreptul la un sistem de sanatate publica eficient, accesibil tuturor, iar cei aflati la guvernare au datoria de a actiona in acest sens", a declarat Nicolae Banicioiu, deputat PSD si presedintele TSD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News