Banicioiu: Geniul creator al Monicai Macovei a gasit solutia pentru curatarea Parlamentului

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 23:40
2021 citiri
Banicioiu: Geniul creator al Monicai Macovei a gasit solutia pentru curatarea Parlamentului
Foto: Antena3

Deputatul PSD Nicolae Banicioiu ironizeaza propunerea Monicai Macovei ca votul pentru ridicarea imunitatii unui senator sau deputat sa se dea in 48 de ore, spunand ca "geniul creator" al eurodeputatei, "framantat" duminica de starpirea coruptiei, a gasit solutia pentru curatarea Parlamentului.

"Fostul ministru al justitiei, cea care a reprezentat in 2004 - 2007 dreptatea si egalitatea in fata legii si a infaptuit reforma in justitie, se arata inca preocupata de fortificarea statului de drept in Romania guvernata de PDL. (...) In prezent, doamna Macovei este vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, partid in interiorul caruia coruptia este numele de botez al tuturor liderilor sai.

Cu toate acestea, indrazneala Monicai Macovei nu are limite. Chiar daca pentru omul de rand duminica este prilej de relaxare, se pare ca pentru doamna Macovei starpirea coruptiei a fost un motiv de framantari, astfel ca, la sfarsit de saptamana, geniul creator al domniei sale a gasit solutia perfecta pentru curatarea Parlamentului Romaniei de elementele negative care ii strica imaginea", spune pesedistul intr-o declaratie politica intitulata "Monica Macovei -Cerberul luptei anticoruptie".

Banicioiu ii transmite lui Macovei sa se preocupe mai mult de coruptia din PDL. "Propunerea doamnei Macovei de a se ridica imunitatea parlamentara in 48 de ore ar fi putut parea una onesta si de bun simt daca ar fi survenit in timpul scandalului Elena Udrea, Monica Iacob Ridzi, Ioan Botis, Gheorghe Falca, Dan Pasat sau Sorin Pandele.

Inainte de a veni cu o astfel de idee, care nu face decat sa lase soarta unor oameni in voia calculelor si intereselor de patid, fara a se mai face o analiza pertinenta in comisiile de specialitate, doamna Macovei, ca lider marcant al PDL, ar putea sa fie mai atenta la ce fel de oameni apar zilnic in structurile de partid ale PDL pentru ca mai apoi sa fie promovati pe posturi cheie la nivel national.

Lupta pe care PDL o duce impotriva coruptiei este doar tema de campanie electorala si de dezbatere publica, iar daca nu este ipocrizie din partea Monicai Macovei preocuparea pentru eliminarea coruptiei, atunci ea ar trebui mai intai sa puna la punct o strategie interna pentru indepartarea celor care ridica la rang de arta coruptia si inavutirea din banii publici", conchide deputatul.

Eurodeputatul PDL Monica Macovei propune modificarea Regulamentelor Parlamentului astfel incat plenul sa decida asupra ridicarii imunitatii unui ales in maximum 48 ore de la primirea cererii autoritatilor judiciare, iar votul sa fie la vedere.

Fostul ministru al justitiei scrie pe blog ca procedura de ridicare a imunitatii a unui senator sau deputat ar trebui sa fie urmatoarea: "(1) decizia sa se ia de plenul Camerei in maximum 48 ore de la primirea cererii de ridicare a imunitatii; (2) votul sa fie obligatoriu la vedere, pentru ca electoratul sa vada cum voteaza alesii si pentru a evita ascunderea raspunderii in spatele votului secret, asa cum este acum; (3) decizia sa se ia fara analiza probelor din dosar, caci Parlamentul nu judeca, deci nu trebuie sa cantareasca probele asa cum a facut pana acum".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Macovei imunitate parlamentari, #Nicu Banicioiu Monica Macovei , #PSD