Banicioiu, chemat din concediu dupa scandalul cardurilor de sanatate

Marti, 05 Mai 2015, ora 17:03
4056 citiri
Banicioiu, chemat din concediu dupa scandalul cardurilor de sanatate

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a fost convocat de comisia de sanatate din Camera Deputatilor, in contextul problemelor cauzate de la inceputul lunii de functionarea cardurilor de sanatate. Din acest motiv, Banicioiu a fost nevoit sa-si intrerupa concediul.

PNL a cerut Ministerului Sanatatii si CNAS sa ia masurile necesare pentru solutionarea problemelor create de blocarea sistemului de citire a cardului de sanatate, subliniaza Stiripesurse.ro.

In acest sens, comisia de sanatate din Camera Deputatilor a decis in unanimitate, dupa propunerea membrilor PNL, sa fie chemat la audieri ministrul Sanatatii si presedintele CNAS, Vasile Ciurchea, martea viitoare, la ora 12.00.

Cardul de sanatate produce haos si disperare: Nu se elibereaza retete sau trimiteri. Cozi interminabile la Casele de Sanatate

Totodata, grupul parlamentar al liberalilor din Camera Deputatilor l-a invitat pe Nicolae Banicioiu la o discutie pe subiectul cardurilor de sanatate, care sa aiba loc luni, la ora 15.00.

Blocaj in sistemul cardurilor de sanatate. "Este inuman ce ni se intampla" (Video)

Medicii de familie spun ca sistemul informatic ce sustine cardul de sanatate s-a blocat complet. Marti dimineata si la orele pranzului, nu se puteau elibera retete compensate si nici nu se puteau da trimiteri catre medicii specialisti. Intre timp, la casele de sanatate, cozile sunt interminabile, oamenii venind sa-si ridice cu intarziere cardurile de sanatate.

Ponta se bucura ca nu sunt probleme cu cardul de sanatate. Care e situatia din teren

Joi, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au recunoscut ca exista probleme de functionare a sistemului cardului de sanatate. Problema care este intalnita cel mai des este la furnizorii de servicii medicale, care folosesc alt soft decat cel pe care CNAS l-a pus gratuit la dispozitie.

In schimb, premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca "totul a functionat fara probleme" in "prima zi de aplicare a cardului de sanatate", transmitandu-i felicitari ministrului Banicioiu "si tuturor celorlalti care au muncit pt implementare".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Banicioiu carduri sanatate, #Banicioiu chemat concediu, #Banicioiu audiat Parlament, #scandal card sanatate, #probleme card sanatate , #ministrul Sanatatii