Banicioiu ar fi primit informari de la SRI despre Hexi Pharma - prima reactie de la Ministerul Sanatatii

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 12:25 5930 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Sanatatii nici nu confirma, nici nu infirma ca Nicolae Banicioiu, fost ministru al Sanatatii, stia de la SRI problema dezinfectantilor diluati de la Hexi Pharma.

Reactia MS vine dupa ce surse medicale au declarat pentru Romania Libera ca SRI i-ar fi trimis lui Banicioiu cel putin o informare in care era indicat numele companiei Hexi Pharma si care viza Spitalul judetean din Cluj Napoca.

"Informarile SRI pe care le primeste un ministru sunt la cel mai inalt nivel de clasificare din institutia respectiva si numai ministrul are acces la acestea", se arata in comunicatul ministerului.

In privinta informatiilor despre actiunile Corpului de Control al ministerului la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, se arata ca a existat una singura in anul 2015, in perioada 9-13 februarie.

Reprezentantii ministerului spun ca aceasta actiune era prevazuta in planul anual de control si ca au fost facute mai multe verificari economico-financiare, insa nu au fost vizate produse ale companiei Hexi Pharma.

Totodata, MS mai precizeaza ca in timpul controlului s-au descoperit spatii care erau amenajate necorespunzator.

Contatat de Ziare.com, fostul ministru Nicolae Banicioiu a spus ca nu-si aduce aminte daca SRI l-a informat despre problema dezinfectantilor diluati si ca nici nu poate sa verifice in arhiva institutiei, pentru ca informarile nu se pastreaza, ci se retrimit catre serviciu dupa ce sunt citite.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News