Banicioiu: Angajarea pe Legea sanatatii priveste transferul spitalelor la clientela portocalie

Duminica, 08 Ianuarie 2012, ora 14:55
1736 citiri
Banicioiu: Angajarea pe Legea sanatatii priveste transferul spitalelor la clientela portocalie

Deputatul PSD, Nicolae Banicioiu, a declarat ca angajarea raspunderii pe Legea sanatatii priveste interesul actualei puteri de a transfera spitalele in proprietatea "clientelei portocalii" printr-un "furt" din proprietatea statului, mentionand ca proiectul este "centrat" pe interesele companiilor.

"Nu credem ca ar fi trebuit sa fie Cotroceniul initiator, credem ca o astfel de lege ar trebui mult mai mult de catre Parlament, de catre cei interesati, beneficiarii si bineinteles de asociatiile profesionale. Faptul ca ei au condensat totul intr-o dezbatere inainte cu doua zile de Revelion si post Revelion inca vreo 20 de zile asta nu arata decat graba nejustificata si probabil interesele ascunse pe care le au cei care au initiat aceasta lege.

Este un demers profund neconstitutional, un demers anti-social prin faptul ca se renunta pentru prima oara in ultimii 20 de ani la dreptul pacientului de a avea acces la tratament decent si corect (...) Tot acest sistem este centrat pe interesele companiilor private, uitand de faptul ca marile probleme vor fi la persoanele varstnice si cei care au boli cronice si au mai mare nevoie de ingrijiri medicale, deci ca la masini, cu cat masina e mai stricata cu atat platesti mai mult. Asa si oamenii, cu cat vor fi mai batrani si mai bolnavi vor plati mai mult si mai mult", a declarat Banicioiu.

"Interesul major al propunerii este trimiterea spitalelor din proprietatea statului in proprietatea catorva prieteni politici ai partidului de guvernamant, s-a sustinut ca spitalele vor fi fundatii sau chiar societati comerciale (...) Nu este decat o incercare premeditata de a privatiza, ca sa nu zic de fapt a fura spitalele din proprietatea statului in proprietatea unei clientele portocalii. Inteleg ca Ministerul Sanatatii nu este de acord in totalitate cu legea, daca e asa, chiar si cu pretul demisiei ar trebui sa precizeze punctele de divergenta", a sustinut deputatul PSD.

"Solicit majoritatii parlamentare PDL-UDMR sa renunte la ideea asumarii pe aceasta lege, consideram ca legea trebuie sa urmeze tot traseul parlamentar in dezbatere, consideram ca toti romanii trebuie consultati si de aceea credem ca ar trebui sa fie un subiect principal de dezbatere in viitoarea campanie electorala", a mai spus Banicioiu, apreciind ca ar trebui semnat un Pact pe Sanatate de la care presedintele Traian Basescu n-ar trebui sa faca rabat ca in alte situatii.

Deputatul PSD a fost intrebat daca in contextul angajarii raspunderii Guvernului pe Legea sanatatii opozitia va introduce o motiune de cenzura. "Evident vom consulta partenerii nostrii de Uniune, PNL si PC si evident vom propune o motiune de cenzura, se va decide in USL", a replicat Banicioiu.

El a mai acuzat faptul ca actuala putere propune o lege a carei implementare sa se faca de viitorul Guvern, respectiv din 2013. Mai mult, deputatul PSD a sustinut ca proiectul de lege va lasa in imposibilitatea de a beneficia de servicii medicale "decente" circa jumatate din populatie. " Nu se stie care e pachetul minimal de servicii sanitare. A venit cineva si ne-a soptit ca vor fi si polite private suplimentare undeva de 10 euro. Va spun din capul locului ca nu au cum sa fie politele de 10 euro pentru ca nu pot acoperi necesitatile de tratament ale romanilor. Probabil ca politele vor fi ceva de filosofie de tip Casco, adica vor creste foarte mult si in scurt timp foarte multi romani vor renunta sau nu-si vor permite din start sa plateasca aceste polite, ceea ce va duce la aproape jumatate din populatia Romaniei care va ramane neacoperita de aceste polite suplimentare", a afirmat deputatul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Nicolae Banicioiu, #legea sanatatii, #transfer spitale, #clientela portocalie , #PSD