Neymar acuza un adversar de la Marseille de rasism

Luni, 14 Septembrie 2020, ora 10:40
2509 citiri
Neymar acuza un adversar de la Marseille de rasism
Foto: Facebook / Neymar Jr.

Atacantul brazilian al echipei PSG, Neymar, l-a acuzat pe fundasul spaniol al echipei Olympique Marseille, Alvaro Gonzalez, de rasism, dupa derbiul de duminica, informeaza presa franceza.

In prima repriza a "clasicului" tensionat dintre PSG si OM, Neymar s-a adresat arbitrului pentru a se plange de comportamentul lui Alvaro Gonzalez.

"Rasism, nu", a repetat brazilianul de mai multe ori.

In timpul incaierarii generale de la sfarsitul meciului, brazilianul si spaniolul s-au injurat reciproc, inainte ca Neymar, eliminat pentru o palma pe care i-a dat-o fundasului, sa iasa plangandu-se de rasismul adversarului sau.

"A fost usor ca VAR-ul sa-mi surprinda ... Acum vreau sa arate imaginea rasistului care imi striga Asta vreau sa vad", a scris dupa meci Neymar, pe retelele de socializare.

Gonzalez a negat acuzatiile, tot pe retele de socliazare: "Nu exista loc pentru rasism. Uneori trebuie sa inveti sa pierzi si sa-ti asumi pe teren. Trei puncte incredibile, astazi."

"Mi-a spus ca a fost o insulta rasista, dar nu am auzit-o pe teren. Toata lumea are aceeasi parere: indiferent ca e in societate sau in fotbal, in sport, in viata, rasismul nu poate exista. Este clar. Dar sincer, nu am auzit. Deci nu pot comenta", a spus antrenorul PSG, Thomas Tuchel.

Nici tehnicianul lui OM, Andre Villas-Boas, nu stia mult mai mult decat omologul sau. "Sper ca nu este nimic. Sper ca asta nu va arunca o umbra pe aceasta victorie. Nu cred, pentru ca Alvaro este un jucator cu experienta. Nu exista loc pentru rasism in fotbal. Nu cred ca a fost cazul..."

Olympique Marseille a invins, duminica, in deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), campioana Frantei, PSG, intr-un meci din etapa a III-a a Ligue 1.

Golul a fost marcat de Florian Thauvin, in minutul 31.

Dupa o incaierare generala produsa in finalul meciului, Kurzawa si Paredes (PSG), respectiv Amavi si Benedetto au fost eliminati, in minutul 90+7. Neymar, revenit pe teren dupa ce a fost infectat cu Sars-CoV-2, a vazut si el cartonasul rosu, in minutul 90+9, dupa ce arbitrul a consultat VAR. Brazilianul l-a aplaudat apoi ironic pe centralul Jerome Brisard, care a acordat alte 12 cartonase galbene, duminica.

Ultima victorie a echipei din Marsilia in fata rivalei din Capitala a avut loc in 27 noiembrie 2011, cand s-a impus cu 3-0, pe Stade Velodrome.

PSG are doar doua meciuri in acest debut de sezon si le-a pierdut pe amandoua (0-1, cu Lens). Este primul inceput atat de slab de sezon pentru parizieni dupa editia 1984/1985 si primul fara gol marcat dupa 1978/1979.

OM a acumulat sase puncte, tot din doua meciuri, fiind pe locul 5 in clasament. Lider este AS Monaco, cu 7 puncte, din trei partide, urmata de Rennes si Lens, cu acelasi numar de puncte, si de Saint-Etienne, 6 puncte (2).

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#neymar acuza de rasism , #stiri Neymar