Cum a reușit un bărbat din Oradea cu certificat de nevăzător să obțină permisul de conducere. Soția l-a denunțat la divorț

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 13:10 5024 citiri
Șofer la volanul unei mașini FOTO Unsplash

Un bărbat din Oradea care deţine certificat de nevăzător a reuşit să obţină permisul de conducere cu ajutorul soției. Cazul a ieşit la iveală când cei doi au divorţat.

Cei doi foşti soţi sunt judecaţi pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, după ce au falsificat rezultatul analizelor oftalmologice, astfel încât bărbatul cu probleme de vedere să-şi poată reînnoi permisul de conducere.

În 2018, orădeanul a primit o ofertă să se angajeze ca şofer la o firmă de curierat în Elveţia, însă a fost necesar să-şi reînnoiască permisul de conducere.

Acesta suferea de o problemă gravă de vedere și avea legitimaţie de nevăzător, dar şi un dosar depus pentru a se pensiona din motive medicale, scrie ebihoreanul.ro.

Soția sa a completat cu numele ei formularul, a obţinut avizul favorabil, pe baza controalelor sale medicale, iar apoi a şters numele ei şi l-a trecut pe al soţului.

După divorț, femeia şi-a denunţat fostul soţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Pentru ca ea să scape, aceasta a pretins în faţa anchetatorilor că bărbatul a forţat-o să-şi facă analiza oftalmologică şi tot el ar fi făcut falsurile în fişa de consultaţie depusă la dosarul înaintat Serviciului Permise.

Anchetatorii au cerut o expertiză grafologică și au stabilit că povestea că scrisul de pe document este al femeii şi nu al fostului soţ, cum declarase aceasta.

Femeia a primit un an de închisoare, iar fostul ei soţ, 3 luni de închisoare, pedepse a căror aplicare a fost amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.

Instanţa a anulat fişa medicală falsificată, iar bărbatul va rămâne fără permis de conducere.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă. Cei doi, dar și procurorii o pot ataca, cu apel, verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News