Netflix pierde abonați pentru prima dată în ultimii 10 ani

Miercuri, 20 Aprilie 2022, ora 11:41
2945 citiri
Netflix pierde abonați pentru prima dată în ultimii 10 ani
Netflix a majorat prețurile pe piețele cheie FOTO Pixabay

Numărul abonaților Netflix a scăzut pentru prima dată în mai bine de un deceniu. Compania de streaming a pierdut 200.000 de membri în primele trei luni ale anului, au anunțat marți reprezentanții Netflix.

Scăderile au venit după ce compania a majorat prețurile pe piețele cheie, inclusiv SUA și Marea Britanie, în timp ce s-a retras din Rusia.

Netflix a anunțat că a înregistrat o creștere a numărului de noi abonați pe timpul pandemiei, însă ia în calcul ca în jur de două milioane de abonați să renunțe în următoarele trei luni, mai exact până în iulie.

„Creșterea veniturilor noastre a încetinit considerabil, după cum arată rezultatele și prognozele noastre”, a spus compania.

Ultima dată când compania a pierdut un număr mare de membri a fost în octombrie 2011. Chiar și asa, Netflix are peste 220 de milioane de abonați la nivel global.

Retragerea din Rusia, un pas pe care Netflix l-a făcut după începerea războiului din Ucraina, a costat compania 700.000 de abonați. Alți 600.000 de persoane din SUA și Canada și-au suspendat serviciul după creșterea prețului.

Netflix testează o funcţie care permite partajarea conturilor în afara membrilor unei locuinţe

Netflix testează mai multe funcţii, inclusiv una care va permite partajarea conturilor în afara membrilor unei locuinţe, cu un cost suplimentar, a anunţat miercuri compania de streaming, transmite Reuters.

Compania testează funcţiile în Chile, Costa Rica şi Peru, permiţând membrilor din abonamentele sale standard şi premium să adauge până la două persoane.

Netflix studiază, de asemenea, o altă caracteristică care va permite membrilor cu un abonament de bază, standard sau premium să-şi transfere informaţiile de profil într-un cont nou sau într-un cont secundar care reţine date, cum ar fi istoricul de vizionare şi recomandări personalizate.

În prezent, compania permite (teoretic) doar persoanelor care locuiesc împreună să-şi partajeze contul Netflix.

Cu toate acestea, planurile au creat o oarecare confuzie cu privire la când şi cum pot fi partajate conturile, a spus compania, adăugând că îi afectează capacitatea de a investi în conţinut nou.

Compania a spus că va testa caracteristicile pentru utilitatea lor înainte de a face modificări în alte părţi ale lumii.

Netflix şi-a temperat în ianuarie aşteptările de creştere, proiectând un număr de clienţi noi în primul trimestru la mai puţin de jumătate din aşteptările Wall Street, invocând sosirea târzie a conţinutului anticipat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Netflix, #abonament netflix, #abonati , #Film