Reacții furtunoase stârnite de filmul ”Don’t Look Up”: Casa Albă, în timpul administrației Trump, mioapă la amenințările apocaliptice VIDEO

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 02:00
18897 citiri
Reacții furtunoase stârnite de filmul ”Don’t Look Up”: Casa Albă, în timpul administrației Trump, mioapă la amenințările apocaliptice VIDEO
Filmul ”Don\'t Look Up” a stârnit discuții aprinse în presă și în randul fanilor FOTO Imdb.com

Filmul ”Don’t Look Up” lansat pe Netflix, în 24 decembrie 2021, a provocat reacții furtunoase din partea presei din Statele Unite, fiind caracterizat ca o satiră la adresa Casei Albe din mandatul lui Donald Trump.

Pelicula, în care au strălucit Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence vrea să atragă atenția lumii asupra nepăsării politicienilor în cazul unor amenințări reale ce pun în pericol Pământul.

”Don’t Look Up”, într-o mare tradiție a filmelor SF, pelicula ”folosește un cadru ce cuprinde un dezastru natural apocaliptic, ca o metaforă pentru o criză bazată pe realitate, cu o cometă uriașă, care se îndreaptă spre Pământ, ca un surogat al indiferenței față de schimbările climatice”, potrivit CNN.

În principiu, regizorul Adam McKay oferă un scenariu foarte clar despre starea disfuncțională a politicii și a mass-media din prezent, în care toată lumea este atât de mioapă încât nu se poate concentra asupra unei amenițări reale existențialiste.

Titlul filmului ”Don’t Look Up” (”Nu vă uitați în sus”) reflectă punctul final inevitabil al acestui eveniment catastrofal, cu o abordare în care cei care ne conduc bagă capul ”în nisip”, făcând fără să vrea jocul unei ”Apocalipse” predestinate.

”Întreaga administrație de la Casa Albă este prezentată în film, ca o bandă de politicieni subcalificați, hiperconservatori. La cel mai de bază nivel, aceasta reflectă administrația Trump”, scrie Inverse.

Conducătorii râd de o criză și ignoră avertizările științei, văzând în față doar cifrele mari și strălucitoare ale sondajelor de opinie. Ei, împreună cu țara, ilustrează și populația postmodernă desensibilizează, prin care starea de distrugere a planetei, fie prin încălzire globală, dezastre naturale sau războaie, face, ca cea mai presantă urgență să fie tratată doar ca o altă plimbare, într-un peisaj familiar al iadului.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Și Los Angeles Times comentează filmul ”Don’t Look Up” de pe Netflix, ca fiind ”inspirat din discursurile de campanie a lui Bernie Sanders, candidat la președenția SUA din anul 2020.

Filmul a stârnit reacții diverse și printre spectatorii din Romania. Netflix Romania a postat pe Facebook următorul mesaj: ”Ne cerem scuze pentru discuțiile iscate la mesele de Crăciun referitoare la ”Don’t Look Up”. Răspunsul corect la întrebarea “Dacă Don’t Look Up e un film bun sau prost?” este DA”.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

Intriga peliculei este iscată de faptul că o cometă va lovi Pământul producând Apocalipsa, eveniment ignorat de clasa politică, dar și, în parte, de publicul larg. Ratingul filmului ”Don’t Look Up” este de 7.3/10 pe IMDb, 55% pe Rotten Tomatoes, 5/5 pe Common Sense.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Netflix, #Netflix Romania, #dont look up, #film Netflix, #filme Netflix, #filme Netflix Romania , #Netflix