Președintele Ucrainei i-a cerut lui Vladimir Putin să înceteze bombardamentele înainte de alte negocieri

Marti, 01 Martie 2022, ora 22:42
3643 citiri
Președintele Ucrainei i-a cerut lui Vladimir Putin să înceteze bombardamentele înainte de alte negocieri
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO:captură video Youtube

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți, 1 martie, că Rusia trebuie să înceteze să bombardeze orașele ucrainene înainte de a începe discuții semnificative privind încetarea focului.

Prima rundă de negocieri din această săptămână a produs un progres slab, scrie Reuters.

Zelenski cere NATO garanții de securitate

Vorbind într-un interviu într-un complex guvernamental puternic păzit, Zelenski i-a îndemnat pe membrii NATO să impună o zonă interzisă de zbor pentru a opri forțele aeriene ruse, spunând că aceasta ar fi o măsură preventivă și nu ar fi menită să tragă alianța în război cu Rusia.

Zelenski, care a refuzat ofertele de a părăsi capitala Ucrainei pe măsură ce forțele ruse au avansat, a mai spus că Ucraina va cere garanții de securitate obligatorii din punct de vedere legal dacă NATO închide ușa perspectivelor de aderare a Ucrainei.

Prezentându-și condițiile pentru discuțiile ulterioare cu Rusia, Zelenskiy a declarat pentru Reuters și CNN într-un interviu comun: „Este necesar să încetăm măcar bombardarea oamenilor, doar să oprim bombardamentele și apoi să ne așezi la masa negocierilor”.

În momentul în care vorbea, a apărut știrea că o rachetă rusă a lovit un turn de televiziune în apropierea unui loc memorial al Holocaustului din capitala Ucrainei, ucigând cel puțin cinci persoane. Marți mai devreme, rachetele au lovit inima orașului din estul Harkov.

”Toată lumea a fost târâtă în război”

Ucraina a primit transporturi de arme de la membrii NATO pentru a ajuta să reziste unei invazii militare la scară largă declanșată de forțele ruse săptămâna trecută, în timp ce Occidentul a introdus, de asemenea, sancțiuni radicale asupra economiei ruse.

Dar Zelenskiy a îndemnat comunitatea internațională să facă mai mult, inclusiv să impună o zonă interzisă de zbor.

"Nu este vorba despre tragerea țărilor NATO în război. Adevărul este că toată lumea a fost târâtă de mult în război și cu siguranță nu de Ucraina, ci de Rusia - un război la scară largă are loc", a spus Zelenskiy.

El a spus, totuși, că președintele american Joe Biden i-a transmis personal că nu este momentul să introducă o astfel de măsură.

Ucraina a făcut presiuni pe NATO să-și accelereze intrarea, o mișcare opusă cu înverșunare de Rusia și invocată drept unul dintre motivele Moscovei pentru lansarea campaniei sale.

”Partenerii noștri, dacă nu sunt pregătiți să introducă Ucraina în NATO... pentru că Rusia nu dorește ca Ucraina să fie în NATO, ar trebui să elaboreze garanții comune de securitate pentru Ucraina”, a spus Zelenski.

”Asta înseamnă că avem integritatea noastră teritorială, că granițele noastre sunt protejate, avem relații speciale cu toți vecinii noștri, suntem complet în siguranță, iar garanții care ne dau securitate, ei garantează legal acest lucru”.

Președintele în vârstă de 44 de ani nu era bărbierit și a purtat un tricou simplu kaki, pantaloni și cizme de luptă pentru interviul care a avut loc într-o clădire puternic păzită de militari.

Luptă până la sfârșit

Rusia nu a obținut câștiguri rapide și nu a capturat orașe mari în ceea ce numește o operațiune militară specială împotriva vecinului său.

În timp ce Ucraina a rămas singură pe câmpul de luptă, a presat Europa să recunoască faptul că propria sa securitate este legată de cea a Occidentului.

”Este foarte important să știți că dacă Ucraina va cădea, atunci toate aceste trupe (rusești) se vor afla la granițele țărilor voastre membre NATO... și vă veți confrunta cu aceeași întrebare acolo”, a spus Zelenski.

El a spus că Europa și Statele Unite au ignorat cererile Kievului pentru sancțiuni preventive înainte de începerea războiului, dar a salutat impactul pe care îl au acum asupra Rusiei.

Zelenski a spus că aliații Ucrainei au oferit finanțare pentru a o susține în timpul războiului, dar i-a îndemnat să acționeze rapid.

”Avem nevoie de ajutor în fiecare zi”

”Avem un război în fiecare zi, avem nevoie de ajutor în fiecare zi”, a spus el. ”Nu este prea mult timp pentru discuții”.

Președintele a rămas la Kiev pentru a-și aduna poporul împotriva invaziei ruse, aflată acum la a șasea zi, postând videoclipuri pe rețelele de socializare și asigurând constant populația că nici el, familia sa și nici oficialii cei mai apropiați nu au plecat.

Întrebat despre regimul lui zilnic, acesta a răspuns: „Muncesc și dorm”. El a părut emoționat când a adăugat că nu și-a văzut copiii de două zile.

Întrebat cât timp va rezista țara sa, Zelenski a spus: „Noi nu rezistăm, luptăm și națiunea noastră va lupta până la capăt. Aceasta este casa noastră, ne protejăm pământul, casele. De dragul nostru, al viitorului copiilor”.

”Avem ceva de apărat, ne apărăm dreptul de a trăi. Și ce fac ei (rușii) aici? Nu ne înțeleg oamenii, statul, filosofia... Ei nu știu nimic aici, ei au fost trimiși aici să ucidă și să moară. De aceea suntem mai puternici pe țara noastră și vom fi mai puternici”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este aliatul ei, afirmă Zelenski. „Putin trebuie readus pe pământ” VIDEO
NATO trebuie să demonstreze Ucrainei că este „aliatul” ei în războiul împotriva Rusiei, accelerând cât mai rapid posibil livrările sale de arme şi muniţii, a îndemnat vineri, 19...
#negocieri Volodimir Zelenski Vladimir Putin, #conditii impuse ucraina negocieri, #razboi ucraina rusia , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
„Noi nu rezistăm,luptăm și națiunea noastră va lupta până la capăt"