Putin poate fi împins la masa negocierilor cu Ucraina: Cinci situații critice care prăbușesc Kremlinul

Miercuri, 15 Noiembrie 2023, ora 00:37
4667 citiri
Putin poate fi împins la masa negocierilor cu Ucraina: Cinci situații critice care prăbușesc Kremlinul
Putin ar putea fi împins la negocieri de pace în anumite situații crtice FOTO: Spectator

Discuțiile de pace dintre Ucraina și Rusia au fost, până de curând, considerate de către majoritatea guvernelor occidentale, o zonă interzisă și un semn de credință ofilită. Dar Putin poate fi împins la masa negocierilor de mai multe situații critice care pot apărea și îi pot zdrobi puterea sa de la Kremlin.

Cu speranța unei contraofensive de succes a Ucrainei care să aducă o schimbare decisivă pe front și cu un alt conflict precum cel din Gaza ce a monopolizat scena mondială, acest tabu al negocierilor dintre Rusia și Ucraina pare să fi dispărut, potrivit The Spectator.

În timp ce chiar și comandantul șef al armatei Ucrainei, generalul Zalujni, a admis că războiul este într-un impas, fostul consilier prezidențial Alexei Arestovich a susținut că ucrainenii „trebuie să încheie pace cu Rusia, avem nevoie de negocieri de pace, dar trebuie să fie corecte”.

Marea Britanie a emis ”alertă roșie” la Londra: Rusia implicată într-o operațiune secretă VIDEO

Cu toate acestea, planul lui Arestovich – care propune o încetare a focului de-a lungul liniei frontale existente – va părea foarte aproape de înfrângere pentru mulți. Include, de asemenea, o promisiune din partea Ucrainei, în schimbul aderării la NATO, de a nu folosi forța pentru a-și recupera toate teritoriile pierdute în fața Rusiei – aproximativ 20% din țară.

Toată această discuție de „încheiere a păcii” se adresează în mare măsură guvernului ucrainean – de parcă Zelenski, și nu Putin, ar fi agresorul în acest război. Liderul ucrainean a declarat în repetate rânduri că precondiția centrală pentru orice reglementare diplomatică să fie restabilirea granițelor Ucrainei din 1991.

Între timp, Putin a jucat în mod cinic rolul „porumbelului”, susținând că Rusia este pregătită pentru discuții de pace oricând doresc ucrainenii.

Parteneriatul Rusiei cu țări precum China, India și Iran a menținut economia pe linia de plutire, FMI și-a îmbunătățit în octombrie previziunile anuale pentru creșterea PIB-ului Rusiei de la 1,5% la 2,2%.

Un colonel rus avertizează țări din Europa: Două capitale sunt ținte pentru bombele nucleare ale lui Putin VIDEO

Pretențiile lui Vladimir Putin privind disponibilitatea de a negocia nu înseamnă nimic în afară de dorința lui de a semăna discordie în Occident. De la începutul războiului el a folosit limbajul în principal pentru a dezinforma și a manipula.

Cu toate astea, Putin poate fi împins la masa negocierilor, în situațiile în care va exista o amenințare reală la adresa guvernării liderului de la Kremlin.

Cinci diverse situații, susțin experții, ar putea duce la acest lucru: înfrângere militară a Rusiei pe front, prin creșterea muniției occidentale sau prăbușirea moralului militar rus; izolarea politică și economică reală (în cazul improbabil, China adoptă o poziție mai pro-occidentală) sau declanșarea corespunzătoare a unei mișcări anti-război interne vizibile aproape de casă.

Având în vedere că niciuna dintre acestea nu pare să se întâmple în curând, Occidentul ar putea înceta să mai facă presiuni asupra Ucrainei să negocieze și să încerce să introducă cel puțin una dintre aceste condiții prealabile în viață.

Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
#negocieri Putin, #negocieri pace Rusia Ucraina, #negocieri pace Ucraina, #Putin Kremlin, #Putin razboi, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina