Kremlinul acuză Ucraina că s-a retras din negocierile cu Rusia "la ordinul" Statelor Unite

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 15:28
2376 citiri
Kremlinul acuză Ucraina că s-a retras din negocierile cu Rusia "la ordinul" Statelor Unite
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin FOTO Hepta

Kremlinul a acuzat joi Ucraina că s-a retras din negocierile de pace din martie cu Rusia "la ordinul" Statelor Unite, tocmai când s-a ajuns la "un echilibru foarte, foarte dificil" între Kiev şi Moscova, informează France Presse.

"Textul era de fapt gata (...). Şi apoi, brusc, partea ucraineană a dispărut de pe radar, a declarat că nu mai vrea să continue negocierile", a deplâns purtătorul de cuvânt al președinției ruse Dmitri Peskov, spunând că Vladimir Putin a considerat "evident" că "o asemenea respingere a acordurilor deja convenite a avut loc în mod clar la ordinul Washingtonului".

"Este destul de evident", a declarat el presei.

Miercuri, preşedintele în exerciţiu al CEDEAO (Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest), Umaro Sissoco Embalo (Guineea Bissau), a declarat la Kiev că Vladimir Putin, pe care l-a vizitat cu o zi înainte, "şi-a exprimat ideea că este gata să negocieze cu preşedintele Zelenski".

Întrebat despre aceste remarci, Peskov a asigurat că Rusia este "gata să-şi garanteze interesele la masa negocierilor".

"Noi le dorim, dar în acest caz concret vorbim despre o reticenţă totală din partea Ucrainei", a spus el, precizând că "nu a existat un mesaj specific" în plus de la preşedinţia ucraineană.

Volodimir Zelenski a respins rapid orice posibilitate de discuţii cu Moscova, denunţând "retorica pregătită" a lui Vladimir Putin.

El a fost şi mai categoric la sfârşitul lunii septembrie, asigurând că Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Vladimir Putin este preşedinte.

Discuţiile dintre Kiev şi Moscova s-au blocat din martie, ambele părţi dând vina una pe alta pentru impas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#negocieri pace Ucraina, #Kremlin, #Vladimir Putin, #SUA, #Dmitri Peskov , #Razboi Ucraina