Descoperire istorică după 3.300 de ani: Mormântul lui Nefertiti, celebra regină a Egiptului VIDEO

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 01:19
16696 citiri
Descoperire istorică după 3.300 de ani: Mormântul lui Nefertiti, celebra regină a Egiptului VIDEO
Mormantul legendarei regine Nefertiti a Egiptului a fost descoperit FOTO: JPost

Nefertiti a fost faimoasa regină a Egiptului antic, care a trăit într-o perioadă de mare bogăție și prosperitate din Noul Regat, o epocă de aur a țării ca parte a dinastiei a 18-a. Acum, cunoscutul arheolog Zahi Hawass a anunțat că mumia de mult pierdută a celebrei regine Nefertiti ar fi fost descoperită după mii de ani în Valea Regilor de lângă vechiul oraș Theba, azi Luxor.

Presa egipteană și internațională a anunțat că Hawass, fostul ministru al Antichităților, pregătește în prezent o expoziție despre femeile cunoscute din Egiptul antic, numite ”Fiicele Nilului”, potrivit Jerusalem Post.

Ca parte a acestui eveniment, el arată că este sigur de locul în care a fost înmormântată legendara regină a Egiptului, Nefertiti. Aceasta a fost căsătorită cu faraonul Akhenaton, considerat de unii faraonul Exodului descris în Biblie, cel care a schimbat religia din Egipt, într-una monoteistă.

Lumea zguduită de 5 catastrofe, alarmă globală: ”Totul este pierdut”, fenomene ajunse în puncte critice ireversibile VIDEO

Ulterior, mulți afirmă că Nefertiti a condus de fapt Egiptul sub numele de Neferneferuaten, înainte de ascensiunea faraonului Tutankhamon, cunoscut și ca regele Tut. La rândul său, Hawass spune că ea a condus cel puțin trei ani sub numele de Smenkhkare.

Oricum, Nefertiti este una dintre cele mai importante figuri feminine ale Egiptului antic, alături de Nefertari, Cleopatra și Hatshepsut.

Zahi Hawass susține că Nefertiti se gășește printre rămășițele din complexul de morminte egiptene antice aflate în Valea Regilor, lângă vechiul oraș Theba, cunoscut astăzi sub numele Luxor.

Vestitul arheolog egiptean a afirmat că există acolo două mumii neidentificate până acum acolo, denumite KV21A și KV21B, el fiind sigur că acestea sunt Nefertiti și fiica sa, Ankhesenamun.

”În octombrie 2022 vom anunța în mod oficial descoperirea mumiei lui Ankhesenamun, soția lui Tutankhamon și a mamei sale, regina Nefertiti”, a spus Hawass.

Descoperirea care poate condamna omenirea la pieire: ”Otrava pentru totdeauna” găsită în sol și în apă

Dacă acest lucru s-ar confirma, el ar rezolva un mister de lungă durată, legat de rămășițele lui Nefertiti.

Nefertiti, supranumită "Doamna celor două țări", era celebră pentru frumusețea ei deosebită, însă mormântul său a fost pierdut de-a lungul secolelor, după moartea subită a reginei, în anul 1340 i.e.n.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Nefertiti statuie bust, #regina Egiptului, #Tutankhamon, #faraon Egipt, #Luxor Egipt, #Valea Regilor, #Zahi Hawass , #descoperire