Tehnologii noi de comunicare oferite gratuit de Primaria Sectorului 2 pentru scoli

Joi, 24 Mai 2012, ora 00:00
2054 citiri
Tehnologii noi de comunicare oferite gratuit de Primaria Sectorului 2 pentru scoli

Primaria Sectorului 2 a gazduit miercuri, 23 mai, lansarea proiectului "Tehnologii noi de comunicare - Lync 2010 Academic", in prezenta reprezentantilor Microsoft Romania, Pras Consulting si ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti Sector 2.

Pornind de la premisa ca in lumea moderna, o administratie cu adevarat eficienta inseamna inclusiv o administratie in pas cu progresul tehnologic, Primaria Sectorului 2 a fost prima din tara care a implementat Lync 2010 de la Microsoft (o platforma software de comunicatii unificate care permite derularea sedintelor on-line, eliminand astfel costurile specifice de comunicare si deplasare), se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Alegeri Locale 2012

Alegeri Bucuresti 2012

Succesul programului a determinat administratia condusa de Neculai Ontanu sa propuna extinderea implementarii platformei si catre unitatile de invatamant din sectorul 2, care vor putea astfel sa comunice prin video conferinte cu Inspectoratul Scolar si sa transmita on-line toate documentele, adresele si instiintarile ce contin dispozitii legate de organizarea si desfasurarea procesului educational.

Programele si aparatura necesara au fost oferite gratuit de catre Primaria Sectorului 2.

Primaria Sectorului 2 a investit masiv in dotarea cu calculatoare si asigurarea de conexiuni performante la Internet pentru unitatile scolare pe care le are in administrare.

Printre demersurile intreprinse in acest scop, trebuie mentionat si concursul ecologic "Primavara Scolilor", ale carui premii substantiale, in valoare de 4,5 milioane de lei, au fost folosite la achizitionarea de aparatura performanta.

Pe de alta parte, pentru a simplifica achitarea taxelor si a impozitelor locale, Primaria Sectorului 2 a investit in dezvoltarea unui sistem electronic de plata, aplicat la nivel national si functional 24 de ore din 24, din Romania si din orice tara.

Totodata, preocupata fiind de imbunatatirea procesului de comunicare cu cetatenii, administratia lui Ontanu a amplasat pe raza sectorului doua infochioscuri.

Un alt domeniu in care utilizarea tehnologiei moderne a produs rezultate remarcabile este acela al sigurantei si ordinii publice.

Astfel, Primaria Sectorului 2 a fost premiata de catre Revista Romana de Administratie Publica Locala pentru implementarea sistemului de supraveghere video si management informational in vederea cresterii sigurantei sociale si prevenirea criminalitatii in cartierul Baicului, proiect in urma caruia infractionalitatea stradala s-a redus cu aproape 50%.

Zona Baicului nu este insa singura care beneficiaza de monitorizare video. La ora actuala, in Sectorul 2 functioneaza un numar de 185 de camere video, urmand ca pana la finalul anului 2012 sa fie instalate inca 54 de camere video in zona Plumbuita-Petricani-Steaua Rosie si alte 480 in toate cartierele din sector.

Dupa finalizarea proiectului finantat din bani europeni, un total de 719 camere video vor monitoriza sectorul 2.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Ontanu comunicare digitala gratuit , #primar sector 2