Sute de cupluri au sarbatorit nunta de aur in Sectorul 2

Marti, 22 Mai 2012, ora 12:51
1860 citiri
Sute de cupluri au sarbatorit nunta de aur in Sectorul 2

300 de cupluri din sectorul 2 al Capitalei si-au sarbatorit nunta de aur, duminica, in Sala mare a Teatrului National. Primaria sectorului 2, condusa de Neculai Ontanu, a facut o traditie din a sarbatori cuplurile varstnice.

Fericitele cupluri au primit din partea edilului sectorului 2 certificate de casatorie europene si diplome intr-un cadru festiv, din care nu au lipsit sampania, piscoturile si buchetele de flori.

Demersurile Primariei Sectorului 2 in privinta pensionarilor nu se limiteaza insa la actiuni simbolice. Pentru ca toti batranii sectorului, indiferent de venituri, sa beneficieze de asistenta medicala de calitate, administratia aflata in subordinea primarului Neculai Ontanu a implementat programul "Ambulanta Sociala", un proiect unic in Romania prin care, in cei opt ani de zile de functionare, au fost ajutate peste 4.000 de persoane, abandonate de toate sistemele de sanatate.

Din dorinta de a oferi un sprijin cat mai eficient persoanelor varstnice, Primaria Sectorului 2 a dezvoltat o retea extinsa de cluburi si centre de servicii sociale adresate locuitorilor de varsta a treia.

Din aceasta retea face parte cel mai mare centru multifunctional de servicii sociale, educatie si recreere din tara, Sfantul Pantelimon.

Alaturi de acesta, in Sectorul 2, mai functioneaza "Clubul Seniorilor", care ofera servicii de consiliere, asistenta sociala si de sanatate, Centrul rezidential "Speranta", destinat persoanelor varstnice care provin din familii cu posibilitati banesti, precum si "Centrul Social Cultural de la Parohia Sfantul Silvestru", care poate gazdui un numar de 50 de persoane in varsta lipsite de orice ajutor material.

Primaria Sectorului 2 intentioneza sa mai construiasca "Centrul de Servicii de Asistenta Sociala pentru persoane Varstnice" in cartierul Ion Creanga, un "Complex de servicii sociale", pe Soseaua Mihai Bravu si un centru de zi pentru persoane varstnice in strada Tepes Voda numarul 7.

In fine, in incercarea de a oferi un ajutor suplimentar pensionarilor cu venituri reduse, Primaria condusa de Neculai Ontanu intentioneza sa deschida trei magazine de tip economat, unde se vor gasi produse alimentare la preturi mai mici decat cele din supermarketuri.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Neculai Ontanu cupluri nunta de aur, #Neculai Ontanu nunta de aur, #Ontanu sector 2 batrani , #primar sector 2