Primarul Ontanu, premiat pentru cel mai bun proiect in domeniul sigurantei cetatenilor

Vineri, 04 Mai 2012, ora 10:57
2014 citiri
Primarul Ontanu, premiat pentru cel mai bun proiect in domeniul sigurantei cetatenilor
Foto: Arhiva

Primarul sectorului 2 Neculai Ontanu a fost premiat pentru "Cel mai bun proiect in domeniul ordine publica din Romania", ca urmare a implementarii sistemului de supraveghere video si management informational pentru cresterea sigurantei sociale si prevenirea criminalitatii in arealul Baicului.

Distinctia i-a fost oferita primarului Ontanu de catre Revista Romana de Administratie Publica Locala in gala "Cele bune sa se-adune" care s-a desfasurat la Bucuresti, in perioada 3-5 mai.

In zona Baicului sunt monitorizate video si supravegheate sapte obiective zonale - intersectii si strazi, cinci obiective de interes public, printre care doua gradinite si o scoala, precum si strazile limitrofe Spitalului Fundeni. Infractionalitatea stradala a scazut in zona Baicului cu 42% fata de perioada dinaintea instalarii sistemului.

Primele sisteme de supraveghere video au fost instalate in sectorul 2 inca din anul 2009. Un numar de 90 de camere video au fost atunci amplasate in principalele interesectii si zone aglomerate ale sectorului, in scopul prevenirii si descurajarii fenomenului infractional. La momentul actual, in sectorul 2 functioneaza un numar de 185 de camere video, urmand ca pana la finalul anului 2012 sa fie instalate inca 54 de camere video in zona Plumbuita-Petricani-Steaua Rosie si alte 480 in toate cartierele din sector unde nu este inca implementat un sistem de supraveghere video. Dupa finalizarea proiectului,finantat din bani europeni, un total de 719 camere video vor monitoriza sectorul 2.

Potrivit reprezentantilor autoritatii locale, camerele video au fost amplasate in urma analizelor comune facute de Politia Capitalei, Politia Locala a Sectorului 2 si Brigada Rutiera, fiind acoperite in principal nodurile importante de circulatie si principalele zone vulnerabile.

Eficienta monitorizarii video a fost dovedita, conform datelor oferite de autoritatile locale. Astfel, monitorizarea zonelor vulnerabile a dus la scaderea infractionalitatii stradale. In urma monitorizarii din anul 2010 au fost raportate peste 2.300 de incidente, iar in 2011 numarul acestora a scazut la aproximativ 1.800.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ontanu premiat singuranta, #siguranta Sector 2 Ontanu, #Ontanu supraveghere video , #primar sector 2