Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei - referat DNA

Joi, 24 Martie 2016, ora 19:03
5086 citiri
Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei - referat DNA
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a intocmit personal dosarul pentru autorizarea hotelului lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde in care nu erau permise constructiile.

Ontanu este acuzat de procurorii DNA ca a primit mita un teren de 1.500 de metri patrati pentru retrocedarea 83.500 de metri patrati in sectorul 2. El ar fi primit terenul prin intermediul avocatei Loredana Radu, care, alaturi de o alta persoana, l-a cumparat la un pret mult redus, scrie News.ro.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut de DNA

Potriviti referatului procurorilor, avocata a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea.

Pretul mentionat in contractul dintre Loredana Radu si Gabriel Oprea este de 400 euro/mp, de sapte ori mai mic decat pretul platit in aceeasi perioada pentru un teren din acelasi lot si care avea o documentatie de urbanism similara si mai putin de jumatate fata de valoarea minima din Ghidul orientativ (care crescuse la 900 euro/mp la aceasta data).

"Relatia apropiata dintre inculpatul Ontanu Neculai si beneficiarul final al terenului, care l-a obtinut la un pret mult inferior valorii reale, confirma faptul ca prin transferul initial al dreptului de proprietate s-a urmarit crearea unui beneficiu patrimonial indirect primarului sectorului 2", sustin procurorii.

Dupa vanzarea terenului catre Gabriel Oprea, avocata Loredana Radu a obtinut de la Primaria Sectorului 2 o autorizatie de constructie pentru un imobil cu 10 etaje (3S+P+6E), care a fost ulterior edificat. Potrivit presei, Gabriel Oprea construieste acolo un hotel.

UNPR isi apara presedintele retinut: Pana cand o instanta de judecata va decide altfel, Neculai Ontanu este nevinovat

"Din verificarile procurorilor rezulta ca autorizatia a fost emisa la solicitarea expresa a primarului Ontanu Neculai, cu incalcarea prevederilor legale, avand in vedere ca imobilul se afla in zona verde de protectie a Lacului Tei, care este neconstruibila conform art. 9 din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din intravilanul localitatilor si conform Planului de Urbanism General al Municipiului Bucuresti", se precizeaza in referatul DNA.

Cine este Loredana Radu, urmarita in dosarul lui Ontanu: Nepoata lui Oprea si avocata lui Ponta

Celelalte ternuri de retrocedat, pina la 83.500 de metri patrati, au fost impartite si distribuite in mai multe loturi de primarul Neculai Ontanu.

Astfel, procurorii noteaza ca un prim lot de 17.943 mp este amplasat pe b-dul Pierre de Coubertin, un alt lot de 33.157,85 mp este situat pe str. Petricani, un lot de 11.774,06 mp este situat pe str. Barbu Vacarescu/str. Gheorghe Titeica, unul de 7.765,73 mp - tot pe str. Barbu Vacarescu, unul de 12.165 mp - pe Soseaua Colentina, unul de 344,10 metri patrati - pe str. Icoanei - si unul de 349,17 mp - pe str. Cremenita.

Cristian Borcea, denuntator in dosarul lui Neculai Ontanu (Surse)

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ontanu referat DNA, #Ontanu retinut DNA, #Ontanu retinut, #Ontanu dosar DNA , #DNA
Comentarii