Neculai Ontanu afla vineri daca va fi arestat

Vineri, 25 Martie 2016, ora 07:30
3642 citiri
Neculai Ontanu afla vineri daca va fi arestat
Foto: Hepta.ro

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, afla vineri daca va fi arestat, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a amanat joi pronuntarea deciziei in privinta cererii DNA de arestare a edilului.

Procurorii DNA au cerut joi instantei arestarea lui Ontanu, a avocatei Loredana Radu si a secretarului Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Sutru.

Decizia va fi luata vineri de CAB si va putea fi contestata la instanta suprema, potrivit News.ro.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut de DNA

Ontanu, retinut miercuri la scurt timp dupa ora 18.00, a putut parasi arestul Politiei Capitalei, intrucat i-a expirat ordonanta de retinere.

Primarul sectorului 2 este acuzat ca a luat mita un teren de 1.500 de metri patrati, in valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri patrati unui beneficiar al drepturilor litigioase, denuntator in cauza.

Avocata Loredana Radu este suspectata ca a intermediat primirea terenului de catre Ontanu, cumparandu-l alaturi de o alta persoana la un pret mult redus.

Potrivit referatului procurorilor, avocata a revandut apoi jumatate din suprafata de 1.000 mp pe care o cumparase ea, catre Gabriel Oprea, care a obtinut de la Primaria Sectorului 2 autorizatia sa construiasca acolo un hotel. Ridicarea imobilului de 10 niveluri a fost autorizata pe malul Lacului Tei, intr-o zona verde, unde nu se construieste.

Pe Toma Sutru, procurorii DNA il acuza ca a cerut si a primit de la acelasi denuntator suma totala de 2.000.0000 euro, pentru a facilita reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor in suprafata totala de 83.500 de metri patrati.

Omul de afaceri Marius Locic a fost miercuri seara la sediul DNA pentru a fi audiat in dosarul primarului Sectorului 2 Neculai Ontanu, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Numele lui Marius Locic a fost vehiculat de mai multe ori in presa in legatura cu tranzactii cu terenuri din Sectorul 2, facute in urma unor retrocedari in care ar fi fost implicat si omul de afaceri Gheorghe Stelian.

Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei - referat DNA

Ancheta Rise Project: Familia lui Oprea construieste un hotel pe terenul pentru care a fost retinut Ontanu

Ontanu este la al patrulea mandat de primar al sectorului 2. De-a lungul timpului, numele lui a fost invocat in mai multe scandaluri. Cel mai recent a fost la inceputul anului, cand s-a descoperit ca Ontanu ar fi semnat doua autorizatii diferite, insa cu aceeasi data si acelasi numar de inregistrare, pentru construirea Arenei Nationale.

In februarie, Neculai Ontanu anunta ca va candida pentru al cincilea mandat la Primaria Sectorului 2, din partea UNPR si beneficiind de sprijinul PSD.

Avocata Loredana Radu este nepoata fostului ministru de Interne Gabriel Oprea, i-a aparat pe Victor Ponta, Mircea Cosma si Nicolae Dumitru si a lucrat pentru una dintre firmele lui Dorin Cocos.

Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat sustinuta de aceasta in 2010 la Academia Nationala de Informatii. Radu este suspectata de plagierea lucrarii de doctorat, ca de altfel mai multi doctoranzi coordonati de Oprea, intrati in atentia presei.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Ontanu arestat, #Ontanu mita DNA, #Ontanu dosar retrocedari , #DNA