Neculai Ontanu vrea sa fie din nou primar in Sectorul 2. Ce partid il sustine

Sambata, 18 Ianuarie 2020, ora 12:46
7614 citiri
Neculai Ontanu vrea sa fie din nou primar in Sectorul 2. Ce partid il sustine
Foto: Facebook/ Partidul ADER Romania

Fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei Neculai Ontanu vrea inca un mandat la primarie, el urmand sa candideze din partea Partidului ADER, al carui membru fondator este.

"In urma multor analize si framintari, impreuna cu toata Organizatia Partidului ADER din Sectorul 2 am ajuns la concluzia ca aceasta functie trebuie sa revina unei persoane care a dovedit ca are calitatile unui bun conducator si a unui gospodar. I-am cerut repetat si insistent sa accepte aceasta nominalizare domnului Neculai Ontanu, pe care l-am asigurat ca are toata sustinerea noastra si a locuitorilor Sectorului 2", anunta un comunicat ADER.

Potrivit comunicatului, Ontanu este sustinut pentru Primaria sectorului 2 pentru ca are o buna experienta administrativa.

"In perioada 1994 - 1996 a fost expert parlamentar, in perioada 1996 - 2000 a fost Consilier General al Consiliului General al Municipiului Bucuresti dupa care Primar al sectorului 2. Este cunoscut ca un om serios, harnic si apropiat de oameni, care isi respecta cuvantul si respecta oamenii", afirma colegii sai de partid.

Neculai Ontanu, care a fost timp de 4 mandate primar al sectorului 2, a fost membru al Partidului Socialist al Muncii, apoi al PSD si apoi al UNPR.

Dosarul de coruptie

In 2016, Neculai Ontanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita. Dupa un an de judecata, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca faptele din acest dosar sunt prescrise in cazul fostului edil si au incetat procesul.

"Curtea constata ca probatoriul administrat a dovedit, dincolo de orice indoiala rezonabila, vinovatia inculpatilor la comiterea infractiunii de luare de mita in forma autoratului - Ontanu Neculai, respectiv complicitatii-Radu Loredana-Claudia si Radu Aurel", este o parte din motivarea judecatorilor.

DNA a contestat aceasta decizie, iar procesul este pe rolul Inaltei Curti, urmatorul termen de judecata este stabilit pe 1 februarie.

Citeste dupa mai multe detalii despre acest caz - Motivare dupa 470 de zile de la sentinta: Ontanu a luat spaga, dar faptele s-au prescris. Borcea a denuntat mita dupa 9 ani

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Neculai Ontanu candidat primar, #Neculai Ontanu ADER Romania, #Neculai ontanu Primaria Sector , #DNA