DNA: Neculai Ontanu a incercat sa ascunda probe si s-a contrazis

Joi, 31 Martie 2016, ora 15:55
4217 citiri
DNA: Neculai Ontanu a incercat sa ascunda probe si s-a contrazis
Foto: Facebook/Neculai Ontanu

Primarul suspendat al sectorului 2, Neculai Ontanu, a incercat sa ascunda mijloace de proba atunci cand procurorii DNA au cerut de la primarie inscrisuri "esentiale" pentru solutionarea cauzei in care acesta este cercetat, se arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti care a dispus arestarea lui.

Potrivit documentului, procurorii anticoruptie au transmis, la data de 23 martie, Primariei sectorului 2 al Capitalei o solicitare scrisa privind punerea la dispozitie in regim de urgenta a unor inscrisuri "esentiale" pentru solutionarea cauzei, fiind vorba despre autorizatiile de constructie emise inculpatei Radu Loredana Claudia si documentatia care a stat la baza emiterii titlului de proprietate catre inculpatul Ionescu Ioan Tudor.

"Dupa ce a luat la cunostinta de continutul solicitarii, inculpatul Ontanu Neculai a emis in aceeasi zi o adresa (nr. 20868 din 23.03.2016) catre Compartimentul arhiva, prin care le punea in vedere sa nu elibereze niciun document fara respectarea procedurii care presupunea aprobarea sa personala, sub sanctiunea tragerii la raspundere.

Totodata, din declaratia inculpatului Sutru Toma rezulta ca inculpatul a transmis in mod direct angajatilor de la Arhiva si Administratie publica sa nu comunice documentele solicitate fara acordul sau expres, amenintandu-i ca in caz contrar vor fi destituiti", se arata in documentul citat.

Ulterior, Ontanu a parasit sediul primariei, astfel incat solicitarii nu i s-a putut da curs in termenul stabilit de organele de urmarire penala.

"Abia dupa ce ofiterii de politie din cadrul DNA au contactat in mod nemijlocit cabinetul primarului si au insistat ca documentele sa fie transmise conform solicitarii, iar inculpatul a fost citat in calitate de suspect, acesta si-a dat acordul ca inscrisurile sa fie eliberate", precizeaza documentul.

Afirmatii contradictorii

De asemenea, se arata ca declaratia data de Neculai Ontanu in fata instantei contine mai multe elemente contradictorii privind aspecte esentiale, precum natura relatiei cu martorul denuntator (Cristian Borcea - n.red.) sau modalitatea de lucru a Subcomiei de Fond Funciar.

Cristian Borcea, denuntator in dosarul lui Neculai Ontanu (Surse)

Totodata, avocata Loredana Radu a dat o declaratie in fata instantei, ea spunand ca, dupa ce a achizitionat terenul in cauza, l-a vandut unchiului sau, fostul vicepremier Gabriel Oprea, la dorinta acestuia.

Cine este Loredana Radu, urmarita in dosarul lui Ontanu: Nepoata lui Oprea si avocata lui Ponta

In document se retine insa ca versiunea inculpatei este neverosimila, in conditiile in care ea se contrazice cu privire la modul in care a aflat de vanzarea terenului din Barbu Vacarescu.

Ontanu s-a ocupat personal de autorizatia pentru hotelul lui Gabriel Oprea de pe malul Lacului Tei - referat DNA

Ancheta Rise Project: Familia lui Oprea construieste un hotel pe terenul pentru care a fost retinut Ontanu

Curtea de Apel Bucuresti a admis, vinerea trecuta, cererea procurorilor DNA de arestare preventiva pentru 30 de zile a primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, acuzat de luare de mita.

De asemenea, instanta a dispus arestarea preventiva a avocatei Loredana Radu si a secretarului Consiliului Local al sectorului 2, Toma Sutru, anchetati pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani, respectiv luare de mita.

Primarul Ontanu, arestat preventiv

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2007, Neculai Ontanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ontanu ascuns probe, #Ontanu contrazis, #Ontanu DNA , #arestat
Comentarii