Avocata Loredana Radu, retinuta in dosarul lui Ontanu (surse)

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 23:05
6010 citiri
Avocata Loredana Radu, retinuta in dosarul lui Ontanu (surse)
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorii DNA au retinut-o miercuri seara pe avocata Loredana Radu, au declarat surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse citate de Agerpres, in acelasi dosar ar fi fost retinut si secretarul Primariei sectorului 2.

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut de DNA

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a fost retinut miercuri seara de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru luare de mita.

El va fi prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In dosarul primarului sectorului 2, Neculai Ontanu, constituit ca urmare a unei sesizari formulate in 2016, procurorii au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de Loredana-Claudia Radu, avocat in Baroul Bucuresti, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.

Cine este Loredana Radu, urmarita in dosarul lui Ontanu: Nepoata lui Oprea si avocata lui Ponta

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri, in perioada 2006 - 2007, Neculai Ontanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii 18/1991.

"Dupa emiterea titlului de proprietate, Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare - cumparare fictive, catre suspecta Radu si o alta persoana, interpusi indicati de edil. In baza acestei solicitari, la 13 noiembrie 2007, s-au incheiat, la acelasi notariat public, doua contracte de vanzare-cumparare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Vacarescu catre persoana respectiva si asupra unei suprafete de 1.000 mp din acelasi lot catre suspecta Radu", se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca pretul prevazut in contractul incheiat cu persoana respectiva a fost de 500 euro/mp, adica valoarea minima conform Ghidului cu preturi orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (pret total 250.000 euro).

"In contractul incheiat cu Loredana Radu a fost prevazut un pret de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (pret total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plata s-a mentionat in ambele situatii ca s-ar fi platit un avans de 5.000 euro la o data neprecizata, iar diferenta s-ar fi achitat in numerar in ziua incheierii contractului. In realitate, nu s-a achitat nicio suma de bani, cele doua contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate in contul mitei promise primarului Ontanu, la indicatia acestuia. Suprafata de teren respectiva era cuprinsa in titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Ontanu si avea o valoare de piata de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revandut de cei doi intermediari, la scurt timp, dupa finalizarea tranzactiilor fictive", au mai constatat anchetatorii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Loredana Radu retinuta DNA, #Loredana Radu Ontanu retinuti , #DNA