Beneficii ale aparatelor cu aerosoli: ce trebuie să știi despre acestea

Advertorial
Joi, 02 Martie 2023, ora 18:31
3537 citiri
Beneficii ale aparatelor cu aerosoli: ce trebuie să știi despre acestea
FOTO: unsplash.com

Dacă sunteți sub îngrijirea unui medic pentru o boală respiratorie, există o șansă bună ca la un moment dat medicul să discute posibilitatea de a vă procura un aparat aerosoli. În mod evident, medicul dumneavoastră vede probabilitatea ca un nebulizator să funcționeze mai eficient decât tratamentul dumneavoastră medical actual, indiferent dacă rutina dumneavoastră obișnuită include pastile, injecții sau inhalatoare. Dar ce este mai exact un nebulizator și care sunt avantajele sale.

Ce este un aparat de nebulizare?

Un nebulizator este un dispozitiv electric care transformă medicamentele lichide într-o ceață medicamentată pe care o inhalați cu ajutorul unei măști sau al unei piese bucale.

Un aparat aerosoli standard va expulza ceața medicamentată într-un flux constant până când fie a fost folosit tot medicamentul, fie aparatul este oprit. Timpul petrecut inhalând medicamentul variază, dar în mod normal durează între 10 și 20 de minute.

Cu toate acestea, este posibil să vă întrebați în continuare de ce medicul dumneavoastră consideră că este timpul să treceți de la vechiul tratament la un nebulizator. Răspunsul este că medicul dumneavoastră este convins de câteva avantaje pe care le oferă un nebulizator. Să examinăm opt beneficii cheie.

Tratamentele cu aparat aerosoli produc mai puține efecte secundare

Utilizarea unui aparat aerosoli tinde să producă mai puține efecte secundare decât administrarea medicamentelor pe cale orală. Mai puțini pacienți se plâng de creșterea bătăilor inimii sau de dureri de cap.

Tratamentul cu nebulizator poate fi folosit ani de zile cu mai puține efecte secundare pe termen lung, în comparație cu tratamentul cu steroizi pe termen lung, care poate provoca un nivel ridicat al glicemiei, hipertensiune arterială, creștere în greutate și pierderea masei osoase.

Nebulizatoarele sunt simplu de utilizat

Simplitatea utilizării unui aparat aerosoli face posibilă pentru majoritatea oamenilor administrarea medicamentelor la domiciliu, fără asistență din partea asistentelor sau a agenților de îngrijire medicală la domiciliu. Nebulizatoarele nu sunt echipamente complicate. O persoană obișnuită operează zilnic aparate de uz casnic care sunt mult mai dificile decât un nebulizator.

Nebulizatoarele nu necesită ca pacientul să inhaleze sau să exhaleze într-un anumit mod. De fapt, el trebuie să respire normal, deși ceva mai profund. Contrastând această metodă cu utilizarea unui inhalator. Inhalatoarele necesită ca pacienții să execute o coregrafie complexă care implică inhalarea și expirația lor împreună cu declanșarea dispozitivului.

Nebulizatoarele sunt convenabile

Nebulizatoarele vin în dimensiuni suficient de mici pentru a le lua cu dvs. peste oraș, în afara statului sau peste hotare. Sunt ușor de despachetat și de configurat. Un aparat aerosoli tipic necesită doar o singură priză normală de uz casnic. Cu toate acestea, există și nebulizatoare care funcționează cu baterii pentru momentele în care nu există o priză electrică disponibilă. Bateriile sunt reîncărcabile.

Nebulizatoarele vă pot îmbunătăți sănătatea pe termen lung

Tratamentele cu nebulizatoare pot opri o criză respiratorie bruscă, dar pot fi folosite și ca medicament preventiv. Urmând indicațiile medicului, un pacient ar putea folosi un bronhodilatator, cum ar fi Albuterol, ca parte a unui regim zilnic pentru a menține căile respiratorii funcționând corect.

Nebulizatoarele oferă confort emoțional

Un aparat aerosoli vă poate oferi liniște sufletească. Odată ce ați experimentat rezultatele rapide care vin de la un nebulizator, veți putea dormi noaptea știind că ușurarea unei urgențe respiratorii este la doar câteva minute distanță. Este ca și cum ai avea o asistență medicală competentă, mereu pregătită alături de tine. Există mai multe tipuri de nebulizatoare pe piață, astfel încât dumneavoastră și medicul dumneavoastră să îl puteți alege pe cel mai potrivit pentru tratamentul respirator.

Există nebulizatoare cu jet, care folosesc aer de mare viteză pentru a transforma medicamentul dvs. lichid într-o ceață respirabilă. Aparatele cu ultrasunete îndeplinesc aceeași funcție folosind unde sonore în loc de aer.

Alte nebulizatoare vibrează pentru a sparge medicamentul în picături mici. Mai există și alte nebulizatoare care emit o ceață de medicament doar atunci când inhalați. Prin urmare, utilizează mai puține medicamente decât celelalte tipuri de nebulizatoare.

AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
#nebulizator, #aparat de nebulizare , #stiri sanatate