Rusia face o nouă mișcare militară: Șase nave de război într-o misiune necunoscută VIDEO

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 23:02 5579 citiri
Navă de război a Rusiei părăsește Marea Baltică FOTO: The Drive

În contextul în care tensiunea rămâne la cote ridicate în legătură cu comasarea trupelor Moscovei din apropierea granițelor Ucrainei, Rusia mai face o mutare în plan militar. Șase nave de război ale sale din Flota din Marea Baltică au trecut prin Canalul Mânecii în ultimele zile și de îndreaptă într-o direcție necunoscută.

Unii analiști susțin că aceste nave ale Rusiei s-ar îndrepta spre Marea Neagră, pentru a sprijini o posibilă invazie a Moscovei în Ucraina, potrivit The Drive.

Mai multe rapoarte au confirmat faptul că șase nave de război ale Rusiei din Marea Baltică au părăsit zona, trei vase, Korolev, Minsk și Kaliningrad, în 18 ianuarie 2022 și Olenegorskiy, Georgiy Pobedonosets și Pyotr Morgunov, pe 19 ianuarie, trecând prin Canalul Mânecii și intrând în Oceanul Atlantic.

Site-ul Marineschepen a anunțat că nava Luynes de cercetare hidrografică a Marinei Regale din Țările de Jos și un elicopter NH90 au escortat ieri, ultimele trei vase de război din Rusia, în apele internaționale din Marea Nordului.

Statele Unite pregătesc lovitura de grație pentru Kremlin: Sancțiuni personale împotriva lui Vladimir Putin

”Supravegherea a fost preluată de navele belgiene și britanice”, se spune într-o postare pe Twitter. Marina Regală britanică a trimis distrugătorul HMS Dragon pentru a monitoriza vasele rusești.

De asemenea, cel puțin o navă din Marina Franței va avea misiunea să vegheze asupra deplasării flotei Rusiei, prin apele internaționale.

Un miliardar american aruncă bomba: Alarmă privind recesiunea mondială din 2022

Cum tensiunile continuă în legătură cu comasarea a peste 100.000 de militari ai Rusiei în apropierea granițelor Ucrainei, există tot mai multe speculații că deplasarea celor șase nave de război din Flota din Marea Baltică este legată de asta.

Fără îndoială, că ochii navelor NATO vor fi ațintiți asupra vaselor de război ale Rusiei, în timp ce acestea își vor continua călătoria spre o destinație necunoscută, în prezent. Dacă ele vor urma să se îndrepte spre sud, spre Marea Neagră, există temeri că vor putea fi folosite pentru a sprijini o potențială intervenție militară a Moscovei în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News