Pot oamenii să detecteze navele extratereștrilor? Răspunsul fizicienilor este năucitor VIDEO

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 01:29
9126 citiri
Pot oamenii să detecteze navele extratereștrilor? Răspunsul fizicienilor este năucitor VIDEO
Navele extratereștrilor pot fi detectate de pământeni FOTO: Phys

O echipă de fizicieni afiliați la mai multe universități din SUA a colaborat la o lucrare care a elucidat un mister legat de detecția navelor extratereștrilor de către omenire, un fenomen amplu dezbătut de multe decenii. Acum, astrofizicienii au concluzionat că aceste sonde spațiale ale unor civilizații inteligente din cosmos pot fi observate cu ajutorul Observatorului LIGO din Statele Unite, dacă sunt de dimensiuni mari, care să genereze unde gravitaționale semnificative ce pot ajunge la Pământ.

În schimb, dacă extratereștrii s-ar deplasa cu niște nave spațiale de dimensiuni mai mici, acestea nu ar putea fi observate cu ajutorul tehnologiei din prezent de pe planeta noastră, potrivit Phys.

În ultimele decenii, astrofizicienii și pasionații de SF au devenit din ce în ce mai frustrați de incapacitatea omenirii de a detecta prezența vieții oriunde în univers, în afară de planeta Pământ. Oamenii de știință au observat că, pe baza miliardelor de planete care au fost găsite în zonele locuibile din jurul universului și a faptului că viața există într-un singur loc, pe Pământ, ar trebui să existe viață și în altă parte.

Descoperire neobișnuită făcută de experți: Pericolul neașteptat care pândește sub orașele mayașe VIDEO

Problema, denumită acum paradoxul Fermi, este că oamenii de știință nu au găsit încă nici cea mai mică fărâmă de dovezi pentru aceasta. Oamenii de știință proeminenți au început să solicite din ce în ce mai mult modalități noi și mai exotice de căutare.

În acest nou efort, cercetătorii precum Luke Sellers de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), principalul autor al studiului, arată că știința a avansat până la punctul în care undele gravitaționale pot fi detectate prin tehnologie precum cea folosită de Observatorul LIGO din Statele Unite.

În plus, fizicienii sugerează că nu este dincolo de tărâmul posibilității ca extratereștrii care pilotează nave spațiale ar putea lăsa în urma lor unde gravitaționale, care ar putea fi detectate aici pe Pământ folosind o astfel de tehnologie.

De ce extratereștrii nu au contactat pământenii: Neașteptata explicație descoperită de oamenii de știință VIDEO

Intrigați de propria lor idee, cercetătorii și-au imaginat factorii care ar putea fi implicați pentru ca un astfel de scenariu să se întâmple. În primul rând, au luat în considerare dimensiunea unei astfel de ambarcațiuni. Ei au descoperit că ar trebui să fie foarte mare pentru a genera unde gravitaționale suficient de puternice pentru a ajunge pe Pământ – poate de dimensiunea lui Jupiter.

De asemenea, ar trebui să se miște foarte repede – calculele lor au arătat că viteza ar trebuie să fie aproximativ 1/10 din viteza luminii. Și ar trebui să fie destul de aproape - să zicem la aproximativ 326.000 de ani lumină de Pământ. Ei notează că, în astfel de condiții, dacă ar apărea, cercetătorii de la LIGO ar trebui să poată observa undele gravitaționale generate.

Cercetătorii au spus, de asemenea, că dacă extratereștrii folosesc unități warp, oamenii de știință de pe Pământ ar trebui să-i poată observa, folosind aceeași tehnologie, deoarece o astfel de navă ar genera și unde gravitaționale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#nave extraterestre, #nave extraterestre Sistem Solar, #extraterestrii, #extraterestri OZN, #extraterestri Pamant , #fenomen