O ambarcaţiune în care se aflau 60 de persoane a naufragiat în largul coastei Libanului. Cincisprezece persoane sunt date dispărute

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 07:31 1167 citiri
45 de persoane au fost salvate de armată FOTO news.ro

Un vas care transporta aproximativ 60 de migranţi s-a scufundat sâmbătă, 23 aprilie, în largul coastei Libanului, a anunţat Crucea Roşie Libaneză într-un comunicat, citată de AFP.

Potrivit ministrului Transporturilor Ali Hamiyé, 45 de persoane au fost salvate de armată, care, din păcate, a găsit şi trupul fără viaţă al unui copil, o fetiţă de un an şi jumătate. Cincisprezece persoane rămân date dispărute.

Directorul portului Tripoli, Ahmad Tamer, a indicat, la rândul său, că unităţi navale şi ambarcaţiuni civile s-au îndreptat spre insula Ramkine, în largul Minei, după ce a aflat că acolo s-a scufundat o barcă care transporta migranţi ilegali îndreptaţi spre Cipru.

Reacţionând la anunţul acestei tragedii, prim-ministrul Nagib Mikati a contactat comandamentul armatei pentru a se informa despre împrejurările "scufundării unei bărci care transporta pasageri ilegal în largul coastei Qalamoun” şi pentru a cere trupelor să se desfăşoare pentru a ajuta la operaţiunile de salvare, potrivit unui comunicat al biroului său de presă. De asemenea, l-a contactat pe ministrul Transporturilor pentru a-i cere să mobilizeze toţi cei implicaţi în portul Tripoli.

Cei mai mulţi dintre cei care încearcă să părăsească ilegal Libanul pe mare sunt refugiaţi sirieni, dar numărul libanezilor care încearcă să plece este în creştere, deoarece ţara este scufundată într-o criză economică şi politică gravă. În doi ani, puterea de cumpărare a libanezilor s-a prăbuşit, iar moneda naţională a pierdut peste 95% din valoarea sa pe piaţa liberă.

Între ianuarie şi noiembrie 2021, cel puţin 1.570 de persoane, inclusiv 186 libanezi, au navigat ilegal sau au încercat să navigheze din Liban, potrivit agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţi (UNHCR) din această ţară. Destinaţia principală: Cipru, membru al Uniunii Europene, la aproximativ 160 km distanţă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Ionut175
rank 1
664 citiri.condoleante.condolences