NATO anunță că nu transmite spre Ucraina echipamente letale: ”Ceea ce facem noi este perfect în concordanţă cu dreptul internaţional”

Vineri, 18 Martie 2022, ora 13:10 2816 citiri
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO FOTO / Facebook Mircea Geoana

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat vineri, 18 martie, că NATO, ca organizaţie, nu transmite spre Ucraina echipamente letale.

Însă ţări din NATO, pe plan bilaterial, fac acest lucru şi este un lucru pe care îl încurajează pentru că dreptul la autoapărare este un drept consfinţit în Carta Naţiunilor Unite, astfel că este perfect în concordanţă cu dreptul internaţional.

”NATO, ca organizaţie, nu transmite spre Ucraina echipamente letale. Ţări din NATO, pe plan bilaterial, fac acest lucru şi este un lucru pe care noi îl încurajăm”, a spus secretarul general adjunct al NATO, precizând că dreptul la autoapărare este un drept consfinţit în Carta Naţiunilor Unite.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Geoană a precizat că ”ceea ce fac în acest moment, fără să intre într-un conflict direct cu Federaţia Rusă, este să ajute, conform dreptului internaţional, Ucraina, să se apere şi să îşi apere libertatea, teritoriul şi tradiţia democratică”.

”Ceea ce facem noi este perfect în concordanţă cu dreptul internaţional, având grijă să nu transformăm şi aşa un conflict complicat şi sângeros într-o conflagraţie la nivel mondial”, a apreciat secretarul general al NATO.

Potrivit lui Geoană, modul în care armata ucraineană şi voluntarii ucraineni primesc sprijin din partea Occidentului democratic se produce în termeni extrem de rapizi şi există un dialog între liderii ucraineni şi cei din ţările NATO, astfel încât lista de necesităţi este permanent actualizată.

”Este vorba şi de echipamente, de combustibili şi de logistică, şi piese deschimb, de muniţie şi veste antiglonţ. Există în acest moment un dialog aproape în timp real între Ucraina şi ţările din Occident”, a afimat Mircea Geoană.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com