Prima calificare a României fără Cristina Neagu, după o revenire fantastică în ultimele minute

Duminica, 03 Martie 2024, ora 19:35
8092 citiri
Prima calificare a României fără Cristina Neagu, după o revenire fantastică în ultimele minute
Naționala de handbal feminin

Naționala de handbal feminin a României s-a calificat duminică la Campionatul European din 2024, după o victorie fantastică obținută în Croația, 25-23.

Este prima calificare realizată de România fără Cristina Neagu și Crina Pintea, vedetele care s-au retras de la națională după Mondialul din 2023.

Contra Croației, tricolorele au întors miraculos scorul, impunându-se cu 25-23 după ce au fost conduse cu 23-19.

Principalele marcatoare ale partidei au fost Simara 6 goluri, pentru Croaţia, respectiv Seraficeanu 6, Lupei 5, pentru România.

În cealaltă partidă din etapa a IV-a, Grecia – Bosnia Herţegovina, scor 27-23.

În primele etape, tricolorele au învins Bosnia (49-18), Grecia (32-20) şi Croaţia (26-24), au 8 puncte şi conduc clasamentul, fiind urmate de Croaţia 4, Grecia 4 şi Bosnia 0. Tricolorele şi-au asigurat calificarea directă la turneul final al CE2024.

Etapa a V-a programează meciurile Grecia – Croaţia (3 aprilie) şi Bosnia – România (4 aprilie).

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final, unde şi-au mai asigurat locul din preliminarii Danemarca, Suedia, Olanda, Franţa.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 era pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Deţinătoarea trofeului este Norvegia.

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
#nationala, #handbal, #Cristina Neagu, #Romania , #stiri handbal