Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Naționala Under 19 a României a debutat la Europene cu un meci dramatic contra Italiei

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 23:01
7428 citiri
Naționala Under 19 a României a debutat la Europene cu un meci dramatic contra Italiei
Naționala Under 19 a României

România a debutat sâmbătă, 18 iunie, împotriva Italiei, la Campionatul European Under 19 din Slovacia, meci programat de la ora 21.00, în direct la TVR 1.

Campionatul European UEFA U19 a revenit după ce a fost anulat în ultimele două sezoane din cauza pandemiei. Slovacia găzduiește competiţia la care s-a calificat și naționala României.

Toate partidele din grupa A a Campionatului European UEFA U19, precum şi cele două semifinale şi finala vor fi transmise în direct de TVR 1 şi TVR 2, în perioada 18 iunie - 1 iulie.

România a fost învinsă în primul meci de Italia, scor 1-2. Golurile au fost marcate de Baldanzi (47) și Volpato (68), respectiv Andronache (53).

În celălat meci al grupei, Franța a învins Slovacia cu 5-0.

Desfășurarea LIVE:

*Scor final 2-1 pentru Italia.

*Gol Italia în minutul 68, 2-1.

*1-1, gol România marcat de Andronache în minutul 53.

*1-0 Italia în minutul 47, cu un șut imparabil din marginea careului de 16 metri.

*0-0 la pauză, România a avut o mare ocazie pe finalul primei reprize, solicitând inclusiv un penalty.

*0-0 în minutul 30, Italia a ratat o ocazie uriașă, salvată de portarul român Robert Popa.

*0-0 în minutul 15, fără mari ocazii de ambele părți.

*Echipa de start a României: R. Popa - Pîrvulescu, Gergely, Dănuleasa, Pantea - Pandele, Sîrbu - Bodișteanu, Radaslavescu, Andronache - Chirițoiu

Rezerve: Borbei - Coubis, D. Radu, Tănasă, E. Sali, Ciuciulete, N. Popescu, D. Andrei

Selecționer: Adrian Văsâi

„O şansă foarte bună pentru echipa României U19 să ajungă, după o pauză de 41 de ani, la Campionatul Mondial U20, care va avea loc anul viitor, în Indonezia. Condiţia e să terminăm pe primele două locuri în grupe, ceea ce înseamnă automat şi calificarea în semifinale. O şansă de calificare avem şi de pe locul al III-lea, pentru că ocupantele acestei poziţii din cele două grupe intră la baraj, iar câştigătoarea va fi echipa cu numărul 5 în semifinalele UEFA EURO U19, dar şi la CM FIFA U20", explică desfăşurarea competiţiei Marian Olaianos, jurnalistul TVR care s-a deplasat în Slovacia pe perioada campionatului.

Printre jucătorii care s-au remarcat în naţionala U19 se numără rapidistul Rareş Ilie, starul echipei, dar şi Nicolas Popescu, fiul celebrului Gică Popescu.

Adversarii elevilor antrenorului Adrian Văsâi îi vor întâlni, în Grupa A a campionatului, pe jucătorii ţării gazdă, Slovacia, formaţie calificată automat, chiar dacă în ultimii doi ani a disputat doar meciuri amicale.

De asemenea, din grupă fac parte echipele de tineret a Franţei - reprezentanta campioanei mondiale în fotbalul mare, respectiv a Italiei, o echipă puternică, unde activează şi Fabio Miretti, unul dintre cei mai promiţători jucători de la Juventus. Din Grupa B fac parte reprezentativele Angliei, Israelului, Serbiei şi Austriei.

Cine îl va înlocui pe Moruțan la națională. Un fost golgeter a dat verdictul
Cine îl va înlocui pe Moruțan la națională. Un fost golgeter a dat verdictul
Olimpiu Moruțan a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile și va lipsi de pe teren aproximativ 6 luni, ceea ce-l face inapt pentru meciurile de la EURO. Mijlocașul ratează oportunitatea de...
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
#nationala, #Under 19, #Romania Italia, #europene , #nationala
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
E clar! După depunctări, suntem ași!
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Min.90+: Speranțe, speranțe...