Naționala de handbal masculin se apropie de calificare, după 28 de ani. Toate calculele

Duminica, 12 Martie 2023, ora 11:03
2401 citiri
Naționala de handbal masculin se apropie de calificare, după 28 de ani. Toate calculele
Naționala de handbal masculin a României

Naţionala de handbal masculin a Austriei a obţinut a patra victorie din grupa preliminară 4, sâmbătă seară, cu Ucraina, şi s-a calificat la turneul final al Campionatului European din 2024. România păstrează şanse la calificare, după succesul cu Insulele Feroe.

Sâmbătă, tricolorii şi-au luat revanşa cu Insulele Feroe, scor 25-17, iar Austria a dispus de Ucraina, cu 31-28.

Lider neînvins în grupa 4, Austria s-a calificat la turneul final al CE2024 după succesul cu Ucraina, în timp ce România, cu 4 puncte se află pe locul 2.

În primele două dispute din grupa 4, jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au pierdut cu Austria (32-36) şi au învins Ucraina (34-26). Urmează meciurile retur cu Austria (26 aprilie) şi cu Ucraina (30 aprilie).

În cazul unei victorii pe teren propriu cu Austria (deja calificată), România se va califica la Euro dacă Insulele Feroe nu pierde acasă cu Ucraina. În caz contrar, România trebuie să nu piardă la o diferență mai mare de opt goluri în returul cu ucrainenii, care va avea loc pe teren neutru.

Din cele 32 de echipe naţionale aflate la startul calificărilor, 20 vor obţine ”biletul” pentru turneul final din 2024, găzduit de Germania, între 10-28 ianuarie. Primele două clasate din cele opt grupe preliminare, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor afla între cele 32 de echipe de la turneul final.

Patru echipe sunt calificate direct: gazda Germania, alături de medaliatele din 2022 - Suedia, Spania şi Danemarca. Franţa a obţinut şi ea calificarea, sâmbătă seară, după 30-27 cu Polonia, urmând să evolueze la turneul final pentru a 16-a oară consecutiv.

Naţionala României a participat ultima dată la un turneu final de Campionat European la ediţia din 1996, când s-a clasat pe locul 9 din 12 echipe participante.

Paradox în grupa preliminară. Naționala României care a învins Germania și Croația, dar nu merge la Euro
Paradox în grupa preliminară. Naționala României care a învins Germania și Croația, dar nu merge la Euro
Naţionala U17 a România a încheiat Turul de Elită cu o victorie în faţa Croaţiei, scor 1-0, dar nu s-a calificat la Euro-19. Unicul gol al confruntării de marţi cu gazda miniturneului...
Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a devenit adversara României la EURO 2024
Mesajul lui Zelenski după ce Ucraina a devenit adversara României la EURO 2024
Naționala Ucrainei s-a calificat la EURO 2024, după ce eliminat Bosnia și Islanda și va face parte din grupa României, în care mai sunt Belgia și Slovacia. Președintele Ucrainei,...
#nationala, #calificare, #Romania, #calcule , #stiri handbal