Ce urmează pentru România după rușinea din Feroe. Tricolorii vor la Europene după 28 de ani!

Joi, 09 Martie 2023, ora 09:25
2777 citiri
Ce urmează pentru România după rușinea din Feroe. Tricolorii vor la Europene după 28 de ani!
Naționala de handbal masculin,

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă de selecţionata Insulelor Feroe, cu scorul de 28-26 (15-9), miercuri seara, la Torshavn, într-un meci din Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European - EHF EURO 2024.

Tricolorii au pierdut după o primă repriză foarte slabă, încheiată cu un pasiv de şase goluri, pe care nu au reuşit să îl recupereze în partea secundă. Jucătorii români au comis multe erori, primind goluri în superioritate şi uneori nereuşind să înscrie cu un om în plus.

România a avut 1-0 şi 2-1, dar gazdele au pus stăpânire pe joc şi au condus cu 5-3, 6-4, 7-5 şi 8-6. La 9-8 (min. 17), România a avut o cădere inexplicabilă, cu zece minute fără gol marcat, astfel că scorul a devenit 14-8 (min. 28).

Scorul la pauză a fost 15-9, iar în debutul reprizei secunde ecartul a crescut la şapte goluri, 17-10, 18-11. Echipa antrenată de Xavi Pascual, care miercuri a împlinit 55 de ani, a început o cursă de revenire şi a reuşit egalarea, 19-19 (min. 42). Insularii au preluat din nou controlul, 23-20 (48). În min. 55, România a reuşit să egaleze din nou, 25-25, dar feroezii au marcat două goluri consecutive şi au câştigat în cele din urmă cu 28-26.

Alexandru Tărîţă a fost cel mai bun marcator al tricolorilor, cu 6 goluri, în timp ce croatul naturalizat Ante Kuduz, la meciul său de debut, a reuşit 5 goluri. Au mai înscris Demis Grigoraş 3 goluri, Javier Humet Gaminde 3, Călin Dedu 2, Nicuşor Negru 2, Robert Nagy 1, Dan Racoţea 1, Daniel Stanciuc 1, Călin Căbuţ 1, Gabriel Dumitriu 1.

Ionuţ Iancu a apărat 8 şuturi (25%).

Pentru gazde au punctat Hakun West Av Teigum 11 goluri, Elias Ellefsen a Skipagotu 5, Oli Mittun 5, Trondur Mikkelsen 3, Helgi Hoydal Hildarson 2, Leivur Mortensen 2.

Nicholas Satchwell a încheiat cu 8 şuturi apărate (36,36%), iar Pauli Jacobsen a parat 5 aruncări (29,41%).

Meciul a fost arbitrat de slovenii Bojan Lah şi David Sok, iar britanicul Colin Wills a fost delegat EHF.

Înaintea meciului Ucraina - Austria, programat joi la Coburg (Germania), Austria e lider, cu 4 puncte, urmată de România, 2 puncte (+2), Ucraina, 2 puncte (-4), Feroe, 2 puncte (-4). Următoarele partide vor avea loc pe 11 martie, România - Feroe şi Austria - Ucraina.

Primele două clasate în cele opt grupe preliminare se califică la turneul final, alături de cele mai bune patru formaţii de pe locul al treilea.

Campionatul European de handbal masculin se va desfăşura în Germania, între 10 şi 28 ianuarie 2024.

România nu s-a mai calificat la un Campionat European din 1996.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Cum s-a descurcat România contra Franței, campioana olimpică și mondială
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă în meci amical duminică, la Clermond-Ferrand, de reprezentativa Franţei, campioana olimpică şi mondială. Franţa s-a impus cu...
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
#nationala, #Romania, #Feroe, #europene , #stiri handbal