Un brazilian pentru nationala Romaniei: De Amorim, aproape sa primeasca cetatenia

Joi, 12 Mai 2016, ora 20:53
3160 citiri
Un brazilian pentru nationala Romaniei: De Amorim, aproape sa primeasca cetatenia
Foto: Facebook/ Astra Giurgiu

Fotbalistul brazilian legitimat la Astra Giurgiu, William De Amorim, ar putea deveni cetatean roman prin Hotarare de Guvern in sedinta de miercuri a Executivului, fiind intocmita deja Nota de fundamentare a acesteia.

"Deocamdata este formulata nota de fundamentare. Este posbil ca De Amorim sa devina cetatean roman saptamana viitoare, in sedinta de miercuri a Guvernului", a declarat pentru News.ro ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, despre jucatorul care poate deveni primul "tricolor" naturalizat.

"La data de 12.01.2016 domnul De Amorim William Douglas a depus cerere in vederea dobandirii cetateniei romane, in temeiul art. 82 din Legea 21/1991 - Legea cetateniei romane, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In temeiul prevederilor art. 131 alin. 1 coroborat cu art 82 din Legea 21/1991, asa cum a fost modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta nr. 37/2015, Ministerul Tineretului si Sportului este singura autoritate abilitata sa initieze hotarari de Guvern privind acordarea cetateniei romane persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain care poate contribui in mod semnificativ la promovarea imaginii Romaniei prin performante deosebite in domeniul sportului.

Avand in vedere faptul ca domnul De Amorim William Douglas este un sportiv de inalta performanta, iar pentru intarirea lotului fotbal si obtinerea unor rezultate sportive remarcabile pe plan national, se doreste a fi inclus in echipa nationala de fotbal, in vederea participarii la competitiile sportive internationale, motiv pentru care la data de 02.02.2016, Ministerul Tineretului si Sportului depune solicitare catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie in vederea sustinerii obtinerii cetateniei romane pentru aceast sportiv. La data de 07.04.2016, Comisia pentru Cetatenie din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, constituita in temeiul art. 14 alin 5 din Legea 21/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, la cererea formulata de domnul De Amorim William Douglas si Ministerul Tineretului si Sportului, in temeiul art. 82 din Legea 21/1991 emite raportul favorabil in care se constata indeplinirea tuturor conditiilor prevazute de lege pentru acordarea cetateniei si-l inainteaza catre Ministerul Tineretului si Sportului pentru finalizarea procedurilor legale in acest sens. (...) Fata de cele prezentate, supunem aprobarii Guvernului, proiectul de Hotarare privind acordarea cetateniei romane domnul De Amorim William Douglas", se arata in Nota de fundamentare, semnata de ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa.

In aceeasi situatie cu De Amorim se afla si luptatorul ucrainean Evgheni Orlov (greco-romane), care face parte dintr-un grup de patru sportivi straini pe care FR Lupe a dorit sa-i naturalizeze. Orlov va deveni al patrulea luptator naturalizat, dar nu va mai avea sanse de claificare la JO.

In februarie, mijlocasul brazilian al formatiei Astra Giurgiu, William de Amorim, declara agentiei News.ro ca sansele sa faca parte din echipa nationala a Romaniei ar creste in cazul in care echipa sa ar castiga titlul de campioana a Ligii I.

"Eu am cerut cetatenia romana pentru ca nu vreau sa mai fiu considerat strain aici, sa fie bine atat pentru mine, cat si pentru club. Dar daca voi fi convocat si la nationala cu atat mai bine. Eu nu refuz echipa nationala a Romaniei, dar nu am vorbit cu nimeni inca. Ar fi fantastic sa fiu chemat pentru Campionatul European. Sunt de cinci ani in Romania, tot ce am castigat pana acum mi-a dat Romania si daca pot sa ajut echipa nationala voi fi fericit. Nu vreau sa comentez prea multe, sa spun daca mi-as gasi locul acolo, pentru ca deocamdata nu am vorbit cu nimeni. Dar daca vom reusi sa castigam campionatul anul asta, eu zic ca asta ma va ajuta sa ajung la nationala. Ar fi primul meu titlu si atunci cand castigi se uita lumea mai atent la tine. Cred ca pentru mine si pentru colegii mei ar fi extraordinar", a declarat atunci De Amorim, iar Astra a devenit campioana.

William Douglas De Amorim, in varsta de 24 de ani, care evolueaza pe postul de mijlocas stanga, se afla din 2010 in Romania. Cu Astra Giurgiu, el a castigat trei trofee, campionatul, Cupa Romaniei si Supercupa Romaniei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#De Amorim nationala Romania, #brazilian nationala Romania, #De Amorim Astra cetatenie , #stiri Nationala Romaniei