Transparency respinge acuzatia ANI fata de Alistar

Vineri, 19 Iunie 2009, ora 15:101025 citiri
Transparency respinge acuzatia ANI fata de Alistar

Transparency International Romania considera ca sesizarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) fata de Victor Alistar, este consecinta faptul ca acesta a reclamat probleme de integritate la conducerea Agentiei.

Transparency International Romania a respins printr-un comunicat orice incercare de intimidare a membrilor si personalului filialei locale a organizatiei.

Potrivit comunicatului, Senatul TI Romania a constatat ca "nu o conduita reprobabila a lui Victor Alistar a declansat acuzatiile de presa, ci tocmai pozitia ferma a TI Romania, reprezentata de Directorul Executiv, fata de problemele de integritate la nivelul conducerii ANI semnalate de avertizori si fata de riscurile promovarii unor coduri insuficient elaborate".

Consiliul Director al Transparency International Romania a analizat si articolele aparute in Academia Catavencu in ultima perioada, in care au fost aduse o serie de acuze lui Victor Alistar.

ONG-ul a precizat ca articolele din Academia Catavencu sunt un atac la adresa miscarii de transparenta pentru ca acuzatiile i-au fost aduse lui Victor Alistar in calitatea sa de director executiv si nu de persoana privata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News