Sassu, interimar la TVR; Popescu la CNA

Joi, 28 Iunie 2007, ora 15:15 1225 citiri

Parlamentul a decis, in sedinta comuna de joi, numirea ca interimari a lui Alexandru Sassu si Rasvan Popescu la conducerea Societatii Romane de Televiziune si, respectiv, a Consiliului National al Audiovizualului.

Senatul si Camera Deputatilor au adoptat, joi, in sedinta comuna, cu 239 de voturi "pentru", 27 de voturi "impotriva" si nici o abtinere, o hotarare prin care Alexandru Sassu este numit director general intermiar al TVR, pana la numirea unui sef al televiziunii, dar nu mai tarziu de 1 octombrie.

Parlamentarii au adoptat aceasta hotarare la propunerea presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu. El a solicitat ca, pentru a nu se ajunge in situatia de miercuri, cand toate voturile au fost considerate nule, intrucat nu s-a intrunit cvorumul, Senatul si Camera Deputatilor sa adopte, joi, o hotarare prin care Alexandru Sassu, care a fost propus pentru a ocupa functia de presedinte al CA al SRTV, sa fie numit director general interimar pana la numirea unui nou sef al institutiei, dar nu mai tarziu de 1 octombrie.

Rasvan Popescu, a fost ales, tot joi, intr-o sedinta cu usile inchise, de catre colegii sai, presedinte al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), cu 6 voturi 'pentru' si 4 'impotriva', a declarat ca doreste sa fie un presedinte "colegial" al Consiliului.

El a fost validat in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului care a votat cu 239 de voturi "pentru", "niciun vot impotriva", dar numai pana la 1 octombrie. Rasvan Popescu va fi, astfel, presedinte interimar al Consiliului National al Audiovizualului.

Propunerea a fost facuta de presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. El a motivat ca exista riscul ca numirile in functiile de presedinte al SRTV, presedinte CNA, si a membrilor in CA al SRTV sa fie invalidate, pentru a doua oara, dupa ce si miercuri votul pe aceste candidaturi a fost anulat din cauza absentei parlamentarilor.

Tinandu-se cont de aceste conditii, Parlamentul a elaborat o propunere de hotarare, prin care Rasvan Popescu, care a fost propus pentru sefia Consiliului, este numit, pe perioada verii, pana la 1 octombrie 2007, in functia de presedinte interimar al CNA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii