Piturca pregateste calificarea la Mondiale: Avancronica partidei Romania - Elvetia

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 12:39
3375 citiri
Piturca pregateste calificarea la Mondiale: Avancronica partidei Romania - Elvetia

Nationala de fotbal a Romaniei intalneste, miercuri seara, de la ora 21:15, selectionata similara a Elvetiei, intr-un meci de pregatire.

Ramase in afara Campionatului European din Polonia si Ucraina, cele doua reprezentative se intalnesc, pentru a 12-a oara in istorie, pe stadionul "Swissporarena" din Luzern.

Meciul cu elvetienii face parte dintr-un turneu de pregatire in cadrul caruia "tricolorii" vor mai intalni si nationala Austriei, in data de 5 iunie.

Romania si Elvetia s-au mai intalnit de 11 ori pana acum, ultima oara la Cupa Mondiala din 1994, "tricolorii" inregistrand patru victorii, doua remize si cinci infrangeri. Golaverajul este tot de partea elvetienilor, 12-19.

Meciurile directe dintre cele doua echipe:

1994 Romania - Elvetia 1-4 (Cupa Mondiala)

1991 Romania - Elvetia 1-0 (prel. CE 1992)

1991 Elvetia - Romania 0-0 (prel. CE 1992)

1990 Elvetia - Romania 2-1 (amical)

1981 Elvetia - Romania 0-0 (prel. CM 1982)

1981 Romania - Elvetia 1-2 (prel. CM 1982)

1969 Elvetia - Romania 0-1 (prel. CM 1970)

1968 Romania - Elvetia 2-0 (prel. CM 1970)

1967 Elvetia - Romania 7-1 (prel. CE 1968)

1966 Romania - Elvetia 4-2 (prel. CE 1968)

1933 Elvetia - Romania 2-0 (prel. CM 1934)

Echipele probabile:

Elvetia: Benaglio - Lichtsteiner, Von Bergen, Senderos, Ziegler - Mehmedi, Fernandes, Xhaka, Inler, Barnetta - Derdiyok;

Antrenor: Ottmar Hitzfeld;

Romania: Lobont - Papp, Chiriches, Gaman, Rat - Bourceanu, Lazar - Torje, Grozav, Tanase - D.Niculae;

Antrenor: Victor Piturca;

Arbitru: Svein Oddvan Moen (Norvegia)

"Vroiam o echipa in fata careia Elvetia sa fie favorita si sa-si faca jocul. Va trebui sa ne asumam uneori acest statut si in preliminariile Cupei Mondiale si avem nevoie de acest gen de meciuri in care sa nu pierdem din prestigiu sau incredere. In opinia mea, meciul cu Romania este mai important decat cel cu Germania" - Ottmar Hitzfeld.

"Urmeaza o perioada de pregatire cu doua jocuri, cu adversari de calibru, chiar daca nici ei nu sunt calificati la turneul final. Intalnim o echipa a Elvetiei cu jucatori foarte buni, careia i-am urmarit meciurile si chiar m-am mirat ca nu a reusit calificarea la Europene, dar sigur se vor afla printre cele calificate la Mondiale. Elvetia este favorita, pentru ca valoric este peste nivelul nostru, asa ca nu mi s-a parut deplasata declaratia antrenorului lor. Si noi venim tare din urma cu jucatori care evolueaza in campionatul intern. Ma astept ca ei sa creasca de la un meci la altul" - Victor Piturca.

Meciul este programat cu incepere de la ora 21:15 si va fi transmis in direct pe site-ul Ziare.com.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Victor Piturca, #Romania amical Elvetia, #avancronica Romania Elvetia , #amicale
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Sa inceapa cu un chef , o distractie , o bauta ca sa le mearga