Jurnalistii suedezii au propus o pedeapsa fara precedent impotriva Romaniei dupa meciul de pe National Arena

Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 20:00 18901 citiri
Foto: frf.ro

Jurnalistii suedezi au propus o pedeapsa fara precedent la adresa Romaniei dupa presupusul incident rasist ce a avut loc vineri seara pe National Arena.

Presa din Suedia a propus ca Romania sa ramana fara dreptul de organizare al meciurilor de la EURO 2020 in urma incidentului de vineri, cand jucatorul Alexander Isak a sustinut ca a fost victima unui atac rasist.

Suedezii de la Nyheter Dygnet Runt au luat legatura cu presedintele Federatiei de Fotbal din aceasta tara, Karl-Erik Nilsson, pentru a-l intreba daca va contacta UEFA ca sa sustina acest demers.

Totusi, Nilsson a afirmat ca nu va sustine ideea ca Romania sa ramana fara dreptul de a organiza meciuri de la EURO 2020.

"Istoria lor legata de rasism nu este aceeasi cu rasismul traditional. De obicei are legatura cu fenomenul geopolitic, cu conflictele de durata cu Ungaria. Cred ca si reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal au fost surprinsi de expresiile folosite ieri, nu erau obisnuiti cu ele.

Daca te uiti strict la acest incident cu Alexander Isak, nu te simti prea bine cand stii ca Bucurestiul va organiza EURO 2020, dar daca privesti toata dezvoltarea fotbalului romanesc si a infrastructurii, merita un eveniment de o asemenea amploare. Nu cred ca niste suporteri ar trebui sa distruga un asemenea eveniment", a spus Karl-Erik Nilsson.

Amintim ca fotbalistul suedez Alexander Isak a sustinut ca a fost victima unui atac rasist din partea suporterilor romani.

El a mers la arbitru si s-a plans ca fanii romani imita sunetele scoase de o maimuta.

Arbitrul a oprit jocul pentru aproximativ 30 de secunde, iar apoi a decis sa-l reia, dupa ce la statia de amplificare s-au facut anunturi pentru domolirea spiritelor.

C.S.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News