Coruptia - una dintre problemele nerezolvate

Luni, 01 Mai 2006, ora 19:523728 citiri
Coruptia - una dintre problemele nerezolvate

Coruptia ramane principala problema a tarii noastre in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, desi Romania a facut usoare progrese in ultimul an. Aceasta este concluzia Raportului National asupra Coruptiei realizat de Transparency International Romania si dat publicitatii, luni, de directorul executiv al organizatiei, Victor Alistar.

Potrivit acestuia, "tara noastra s-a inscris pe un drum bine definit al combaterii coruptiei si poate deveni membra a Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007".

"Este necesara mentinerea presiunii asupra Guvernului pentru a continua eforturile in privinta combaterii coruptiei si cresterii nivelului de integritate publica", a spus Victor Alistar.

El a adaugat ca, in perioada martie 2005 - martie 2006, institutiile publice si-au mai imbunatatit procedurile administrative, insa reformele anticoruptie nu au dat rezultatele asteptate de cetatean care se confrunta, in continuare, in mare masura, cu aceleasi probleme in relatia cu sectorul public.

"Sunt de remarcat aspectele notabile la nivelul procedurilor administrative in relatia cu cetateanul, care par sa fie mai simple si mai clare, dar fara impact vizibil in privinta micii coruptii Este necesara securizarea deciziei publice in domeniile sanatatii, educatiei, achizitiilor publice, contractelor de infrastructura si administratiei publice locale", a spus directorul TI-Romania.

La nivelul sanctionarii coruptiei, raportul semnalizeaza capacitatea inca scazuta a DNA de a furniza rezultate concrete prin dosarele de mare coruptie trimise in instanta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News