Celebra revistă National Geographic şi-a concediat toţi redactorii. Reduceri de personal în masă la publicații celebre

Joi, 29 Iunie 2023, ora 16:26
2316 citiri
Celebra revistă National Geographic şi-a concediat toţi redactorii. Reduceri de personal în masă la publicații celebre
În total, au fost concediaţi 19 membri ai echipei editoriale, inclusiv micul departament audio al revistei FOTO Twitter

Revista National Geographic şi-a concediat toţi redactorii, lăsând venerabila revistă, premiată, să fie coordonată de editori şi colaboratori independenţi.

În total, au fost concediaţi 19 membri ai echipei editoriale, inclusiv micul departament audio al revistei. Aceştia fuseseră notificaţi în aprilie, a relatat The Washington Post.

Concedierile sunt cele mai recente dintr-o serie de reduceri de personal la publicaţiile din domeniul tehnologiei şi al mass-mediei din acest an.

Redactorii au transmis pe Twitter vestea, concentrându-se pe marea oportunitate pe care au avut-o.

"Tocmai a sosit noul meu National Geographic, care include ultimul meu articol reportaj - al 16-lea şi ultimul ca redactor senior", a scris Craig Welch, ale cărui lucrări premiate au fost publicate pe mai multe coperte şi au expus probleme urgente de mediu. "NatGeo îi concediază pe toţi redactorii. Am fost atât de norocos. Am ajuns să lucrez (cu) jurnalişti incredibili şi să spun poveşti importante, globale. A fost o onoare".

"National Geographic îşi concediază redactorii din echipă, inclusiv pe mine", a scris el pe Twitter. "Au fost cinci ani minunaţi - o onoare şi o bucurie. Sunt foarte mândru de munca pe care eu şi colegii mei am făcut-o aici".

Deţinută din 2019 de Compania Walt Disney, revista a cunoscut o serie de reduceri de locuri de muncă în ultimii ani, inclusiv o concediere fără precedent a şase redactori de top în septembrie anul trecut, a relatat Post.

Fondată de National Geographic Society (care rămâne partener minoritar) în 1888, revista a fost vândută către 21st Century Fox în 2015.

Disney a obţinut o participaţie majoritară atunci când a cumpărat compania Rupert 21st Century Fox, controlată de Rupert Murdoch, pentru 71 de miliarde de dolari în 2019, potrivit The Washington Post. Înainte de achiziţia Fox, compania-mamă a revistei a renunţat la 200 de angajaţi, 9% din personalul său.

Revista de colecţie, cu articole şi fotografii documentate mai multe luni pentru cercetare şi pregătire, avea 12 milioane de abonaţi din SUA în perioada de apogeu, în anii 1980, şi alte câteva milioane în întreaga lume, notează The Washington Post. La sfârşitul anului 2022 avea mai puţin de 2 milioane de exemplare de abonaţi în SUA.

Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Cât de greu este pentru un angajator să concedieze un angajat. Topul schimbărilor legislative care avantajează salariații
Schimbările legislative pot avea și beneficii pentru contribuabili. De exemplu, modificările aduse în codul muncii și în legislația din acest domeniu din ultimii ani pot avantaja angajații,...
Tesla a anunțat numărul mare de angajați pe care îi va disponibiliza. Măsura vine după scăderea drastică a vânzărilor
Tesla a anunțat numărul mare de angajați pe care îi va disponibiliza. Măsura vine după scăderea drastică a vânzărilor
Tesla va concedia 2.688 de angajaţi la fabrica sa din Texas, a declarat producătorul de vehicule electrice într-o notificare privind ajustarea şi recalificarea lucrătorilor, relatează...
#National Geographic, #revista national geographic, #concedieri, #redactori , #stiri magazin