Reactia lui Sorin Oprescu, dupa anuntul DNA in privinta National Arena (Video)

Luni, 01 Februarie 2016, ora 09:17
5676 citiri
Reactia lui Sorin Oprescu, dupa anuntul DNA in privinta National Arena (Video)
Foto: B1TV

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a oferit prima reactie dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca a declansat o ancheta pentru a elucida conditiile in care s-a montat acoperisul de la National Arena.

Sorin Oprescu a afirmat, la spitalul Municipal, ca montarea acoperisului a fost facuta in conditii legale, iar arena nu ar avea nicio problema.

"Este o poveste chestia asta cu acoperisul. E facut dupa normele europene, de catre o firma pe care am gasit-o lucrand si recunosc ca a lucrat foarte bine. Nu au existat niciun fel de discutii. Toate aprobarile au fost luate, de la Consiliu de la tot. Toate prerogativele au fost puse in functiune in momentul cand UEFA a venit si a cercetat, indraznesc sa spun, aproape loc cu loc.

Scarile, evacuarea, am facut exercitii. Ca nu corespund standardele europene cu standardele noastre in ceea ce priveste partea noastra, e altceva. Cand apar nenorociri, noi suflam si in iaurt", a spus Sorin Oprescu.

Apoi, Oprescu a mentionat ca utilizarea acoperisului s-a facut doar cu acordul centrului de meteorologie de la Munchen.

"Va rog sa nu uitati ca inchisul si deschisul acoperisului sunt facute dupa un protocol special. Aprobabile sunt date de la Munchen, de la centrul de meteorologie. Nimeni nu a facut de capul lui, nimeni n-a apasat un buton fara sa ceara permisiunea", a completat Oprescu.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, joi, deschiderea unui nou dosar. Procurorii s-au autosesizat si incearca sa afle conditiile in care National Arena a ajuns sa aiba un acoperis format dintr-o membrana ce nu poate fi folosita in tara noastra, desi acesta nu facea parte din proiectul initial.

Conform unui comunicat oficial al DNA, procurorii efectueaza "acte de urmarire penala in rem (fata de fapta) cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunii de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul".

Dezvaluiri despre constructia National Arena: Doua autorizatii de constructie, proiecte diferite

Cum s-a modificat proiectul acoperisului

Din informatiile obtinute pana in acest moment de procurori, in cazul acoperisului ar exista doua autorizatii de constructie, cu acelasi numar de inregistrare. Informatia a fost publicata, miercuri, de Gazeta Sporturilor si confirmata ulterior de Razvan Sava, primarul interimar al Capitalei.

Concret, in prima autorizatie se specifica faptul ca stadionul va avea acoperis retractabil, in timp ce in a doua se mentioneaza ca doar tribunele vor fi acoperite.

Conform informatiilor publicate de primarul interimar al Capitalei, autorizatia originala este cea de-a doua, in care stadionul urma sa aiba doar tribunele acoperite. Totusi, ea a fost modificata ulterior la solicitarea Primariei Capitalei, care a folosit autorizatia ce nu facea parte din proiect (cea cu acoperisul retractabil).

Primarul Capitalei, noi informatii despre Arena Nationala: Gunoiul a fost ascuns sub pres

Trei luni fara meciuri pe National Arena

La inceputul lunii noiembrie, ISU a interzis orice activitate pe National Arena, dupa ce s-a descoperit ca stadionul nu avea autorizatie de functionare inca de la infiintare.

Primaria Capitalei a depus pe 16 decembrie o cerere pentru primirea autorizatiei, insa ISU a refuzat din nou, intrucat problemele cu membrana nu au fost rezolvate.

Conform ISU, membrana din care este format acoperisul este alcatuita dintr-un material ce nu este permis in tara noastra.

Primaria s-a aparat si a spus ca materialul este folosit si in Germania, iar de vina ar fi legislatia noastra. Municipalitatea a dat asigurari ca acoperisul nu poate arde, dar momentan nimeni nu-si asuma redeschiderea arenei.

C.S.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Sorin Oprescu ancheta DNA National Arena, #Sorin Oprescu acoperis National Arena , #stiri National Arena