Poate pierde Bucurestiul organizarea meciurilor la EURO 2021? "S-ar putea sa avem nevoie de alte orase!"

Duminica, 22 Martie 2020, ora 15:19 6220 citiri
Foto: Hepta.ro

Bucurestiul e in pericol sa piarda statutul de gazda al EURO 2021, avand in vedere amanarea Campionatului European cu un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

UEFA ar putea fi fortata in aceste imprejurari sa schimbe unele capitale care in mod normal ar fi trebuit sa gazduiasca meciurile. Pandemia de coronavirus deja afecteaza multe din economiile din Europa, iar asta ar putea duce la multe probleme de organizare in ceea ce priveste EURO 2021.

Astfel de probleme financiare ar putea duce la imposibilitatea unei sau unor tari sa mai organizeze meciuri de la EURO.

Un astfel de scenariu a fost inaintat de Simon Leaf, director asociat la firma londoneza Mischon de Reya, care a vorbit pentru cotidianul Sun Sport: "Este foarte posibil, chiar si in Marea Britanie. In general, sunt multe industrii in acest moment, in special cele de recreere, care vor avea dificultati mari in urmatoarele luni. Daca pandemia va continua asa cum pare ca va cotninua, s-ar putea ca turneul din 2021 sa fie foarte diferit de cel care ar fi fost in 2020.

Hotelurile, taxiurile vor avea o vara secetoasa, sa speram ca inca vor fi in carti pentru a putea asigura servicii si sa ne bucuram de evenimentul din 2021", puncta oficialul englez pentru Sun.

Romania ar trebui sa organizeze anul viitor 4 meciuri pe Arena Nationala, 3 in faza grupelor si unul in optimile de finala.

Un fundas al nationalei Romaniei este blocat in Ungaria din cauza pandemiei de coronavirus: "Ni s-a impus sa nu plecam de aici"

Turneul final din 2021 va avea loc in 12 orase din 12 tari intre 11 iunie si 11 iulie.

D.A.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News