"Metoda National Arena", copiata de rusi. Gazonul din Moscova a fost vopsit!

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 16:50 1978 citiri
Foto: Sky Sports

Rusii au copiat "metoda National Arena" si au vopsit suprafata de joc a arenei ce va gazdui partida dintre TSKA Moscova si Manchester City, din Champions League.

Pentru ca stadioanele echipelor moscovite se afla, in mare parte, in faza de reconstructie, in vederea Mondialului din 2018, acestea sunt fortate sa se "inghesuie" pe modesta Khimki Arena pentru a-si disputa partidele de pe teren propriu.

Cum era de asteptat, gazonul a cedat dupa nenumaratele meciuri jucate aici, insa, in lipsa de solutii viabile, rusii au apelat la un artificiu.

Astfel, ei au vopsit pur si simplu suprafata de joc pentru ca aceasta sa nu para groaznica macar pentru spectatori si pentru telespectatori.

"E incredibil, in cea mai importanta intrecere din lume exista un asemenea gazon. Daca va ploua, cred ca va fi imposibil sa jucam", a reactionat managerul lui City, Manuel Pellegrini.

Rusii au ajuns chiar sa acopere reclamele din jurul suprafetei de joc cu un plastic transparent pentru ca bannerele electronice sa nu fie stropite cu vopsea!

Metoda vopsirii gazonului a fost folosita in Romania, pe National Arena, in ultimii ani, organizatorii dorind sa acopere astfel gazonul groaznic.

M.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News