Incredibil: Gazonul National Arena, schimbat pentru a sasea oara!

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 10:28 3271 citiri

National Arena, cel mai mare si mai modern stadion din Romania, va deveni inutilizabil din Weekendul viitor. Suprafata de joc va fi scoasa, iar gazonul va fi inlocuit din nou.

Va fi cea de-a sasea schimbare a gazonului in cei trei ani trecuti de la inaugurarea Arenei Nationale.

Editia tiparita a Gazetei Sporturilor scrie ca meciul dintre Steaua si Aalborg va fi ultimul disputat pe "vechiul" covor de iarba. Sambata viitoare stadionul va gazdui un eveniment politic, lansarea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale din toamna, iar dupa aceea isi va inchide portile.

Sursa citata anunta ca gazonul actual va fi scos si se vor efectua lucrari la straturile inferioare, urmand ca apoi sa fie instalata o noua suprafata de joc.

National Arena va redeveni utilizabil abia luna viitoare, primul meci disputat pe noul gazon urmand a fi cel dintre Romania si Ungaria, din preliminariile Euro 2016.

Ultima schimbare a covorului de iarba de pe National Arena a costat in jur de 100 de mii de euro, insa acum costurile ar trebui sa fie mai mari. Asta pentru ca se va instala un nou sistem care ar trebui sa ajute la intretinerea gazonului.

De asemenea, se pare ca au fost achizitionate si celebrele lampi care trebuie sa ajute la procesul de fotosinteza si, implicit, la prelungirea duratei de viata a suprafetei de joc.

M.D.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News