Gazonul de pe National Arena, distrus din nou

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 12:43
2135 citiri
Gazonul de pe National Arena, distrus din nou

A patra suprafata de joc montata pe National Arena in ceva mai mult de un an de functionare a stadionului bucurestean este distrusa.

Gazonul celui mai mare si mai scump stadion din Romania continua sa faca probleme. Schimbat pentru a patra oara in luna septembrie, covorul de iarba nu a rezistat decat trei luni si in pauza competitionala din iarna va fi inlocuit din nou!

Faptul ca suprafata de joc de pe National Arena se afla in conditii jalnice s-a vazut cu ochiul liber in aceasta saptamana. Steaua se pregateste pentru meciul cu VfB Stuttgart, din Europa League, insa evita fostul "Lia Manoliu".

Mai mult, "ros-albastrii" au anuntat, prin vocea managerului Mihai Stoica, faptul ca renunta la National Arena in acest final de an, urmand a disputa toate meciurile ramase pe batranul Ghencea.

In momentul de fata, gazonul arata groaznic. Frigul care a pus stapanire si peste Bucuresti a uscat de tot fragilele fire de iarba, iar brazdele de pamant isi fac tot mai des aparitia.

De ce se strica gazonul?

Primul raspuns este pentru ca stadionul este folosit intens. Spre exemplu, in ultimele trei luni, National Arena a gazduit 13 meciuri de fotbal si un miting electoral. Nu putini sunt cei care spun ca tocmai atunci, la reuninea USL, covorul de iarba nu a fost protejat asa cum trebuia.

Totusi, explicatia este mult mai simpla. In primavara, atunci cand se pregatea finala Europa League, Primaria Bucuresti a inchiriat o instalatie speciala, care ajuta iarba sa creasca. Motiv pentru care gazonul s-a prezentat excelent la ora partidei, dar si la meciurile ce au urmat.

Dupa finala, instalatia a fost returnata iar suprafata de joc s-a degradat, ajungand sa fie inlocuita in septembrie. Fara acea instalatie, noul gazon a rezistat doar trei luni, anunta gsp.ro.

Acum este clar ca acest gazon este compromis si trebuie schimbat. Insa la fel se poate intampla si cu urmatorul, care va fi montat in prima parte a anului viitor. Cum costul schimbarii ajunge la aproximativ 200.000 de euro, acea instalatie de intretinere este mai mult decat necesara.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#National Arena gazon distrus, #National Arena gazon schimbat, #meciuri National Arena , #gazon