Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Firea dezvaluie cati bani a costat noul gazon de la National Arena, distrus de concertele din aceasta vara

Joi, 29 August 2019, ora 14:00
7863 citiri
Firea dezvaluie cati bani a costat noul gazon de la National Arena, distrus de concertele din aceasta vara
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, joi, ca gazonul Arenei Nationale, deteriorat dupa concertele din aceasta vara, a fost inlocuit, cel nou costand aproximativ 240.000 de euro, iar montajul efectuandu-se sub monitorizarea UEFA.

Aflat in vizita la Arena Nationala, primarul a mentionat ca deja se poate juca pe noul gazon si a precizat ca nu vor fi surprize neplacute la meciul pe care echipa nationala de fotbal a Romaniei il va disputa cu Spania, la 5 septembrie (ora 21:45), in cadrul preliminariilor EURO 2020.

"Am venit azi aici impreuna cu colegii mei pentru a vedea care e starea gazonului cu cateva zile inainte de meciul de fotbal Romania - Spania, care va avea loc joia viitoare. Dupa concertul Metallica de aici gazonul a fost afectat, dar am garantat ca acesta va fi inlocuit si va fi intr-o stare optima cu cateva zile inainte de meciul nationalei, unul foarte important pentru calificarea la EURO 2020. Iar acest lucru s-a si intamplat. Gazonul a fost montat in 5 zile, iar la 2 zile dupa montaj se poate juca orice meci. Nu exista niciun risc asa cum au existat unele voci care spuneau ca sunt prea putine zile de la finalizarea montajului pana la joc. Dar acum este o tehnologie noua si un gazon de foarte buna calitate si prin urmare nu vom avea surprize ca jucatorii sa fie incurcati de gazon, asa cum s-a vazut in alte meciuri cum s-a desprins. Dar nu este cazul sa avem acum o astfel de situatie", a spus Firea.

"Acest gazon, incluzand aici achizitia, transportul si montajul a costat in jur de 230.000 - 240.000 de euro. Este suma standard pentru intreaga Europa. Tin sa mentionez chiar ca in comparatie cu contractul din 2014, costurile de acum pentru intretinerea gazonului si a celorlalte lucruri necesare bunei functionari a Arenei Nationale am facut o reducere de aproape 700.000 de euro, deci aproape 1 milion de euro, suma economisita din care putem face alte activitati. Subliniez acest fapt pentru ca acum, in 2019, sunt preturi mult mai mari decat in 2014. Deci consider ca anii trecuti se cheltuia foarte mult pentru intretinerea Arenei Nationale", a adaugat ea.

Gabriela Firea a mentionat ca Primaria Capitalei are un contract in valoare de 4 milioane de euro cu o firma care va inlocui de oricate ori e nevoie gazonul celui mai mare stadion din tara.

"Acest gazon este schimbat dupa doi ani, ultima oara a fost inlocuit in 2017. In ultimii doi ani pe Arena Nationala s-au disputat 50 de meciuri si au avut loc mai multe evenimente printre care concertul Metallica si Ed Sheeran la care au participat peste 50.000 de spectatori. Intr-adevar, prioritate au competitiile sportive, calendarul competitional este esential pentru noi, dar atunci cand nu afectam aceste competitii este normal, asa cum se intampla in intreaga lume arena sa fie deschisa si pentru alte evenimente, in special mari concerte. Acum, in premiera, Primaria Capitalei a organizat o licitatie internationala deschisa, respectand legislatia in vigoare.

Avem un castigator si un contract cadru pe patru ani in valoare de aproximativ 4 milioane de euro. Dar bineinteles, toate lucrarile se vor efectua numai la comanda Primariei Capitalei prin Directia de Investitii care administreaza Arena Nationala si numai in caz de nevoie. Echipa care a castigat licitatia pentru acest gazon a tinut permanent legatura prin directia de investitii cu reprezentantii UEFA, care au monitorizat permanent instalarea noului gazon si care vor veni si cu cateva zile inainte de meci pentru inca o verificare. Prin urmare nu se pune problema sa ne asteptam la surprize neplacute", a precizat Firea.

Gazonul Arenei Nationale a fost deteriorat in urma concertelor din ultima perioada, iar Primaria Capitalei a decis inlocuirea acestuia. Primul meci pe noul gazon este programat la 5 septembrie, de la ora 21:45, in care echipa nationala de fotbal a Romaniei intalneste selectionata Spaniei, in cadrul preliminariilor EURO 2020.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gazon nou national arena, #pret gazon National Arena , #stiri National Arena
Comentarii
R
RASPUTEA
rank 1
sa traiasca duamna fifi ca a facut din voluntari capitala romniei