Dezvaluiri despre National Arena: Jaf de 1 milion de euro?

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:49
4240 citiri
Dezvaluiri despre National Arena: Jaf de 1 milion de euro?

Conducerea Primariei Capitalei este acuzata ca a incheiat contracte la suprapret pentru schimbarea gazonului de la National Arena. Afirmatiile dure ii apartin lui Adrian Oprisan, patronul firmei care a montat primul gazon de la National Arena, aruncat la gunoi dupa meciul inaugural.

Adrian Oprisan acuza contractul incheiat de Primaria Capitalei prin care gazonul de la National Arena a fost schimbat in martie 2012, inaintea finalei Europa League.

"Primaria continua sa mascheze adevarul, prezentand ca motiv al schimbarii gazonului diverse evenimente extrasportive, cum ar fi concertele. Acestea sunt insa simple pretexte. Au incheiat contracte indoielnice si dezavantajoase pentru gazonul montat in martie 2012 si pentru inchirierea pe 6 luni a instalatiilor de iluminare artificiala. Aceste documente le tin la mare secret. De ce oare? Probabil din cauza pretului total la care s-a contractat gazonul pentru finala Europa League, ajuns la circa un milion de euro! E exorbitant si absolut neverosimil raportat la preturile curente de pe piata europeana", a afirmat Adrian Oprisan pentru editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Astfel, Primaria Capitalei a platit peste 1 milion de euro pentru schimbarea gazonului, suma mult prea mare, in opinia lui Oprisan. Sumele prezentate de Oprisan au fost confirmate si de reprezentantii Primariei Capitalei, intr-o conferinta de presa ce a avut loc in martie 2012.

"Din informatiile facute publice, costurile au fost cam asa: 340.000 de euro rulourile de iarba, 350.000 de euro stratul suport si alti vreo 360.000 de euro inchirierea instalatiei de fotosinteza. Numai primele doua se apropie de costul total de constructie al intregului teren de joc, cu toata infrastructura, sistemele si dotarile arenei: irigatie, drenaj, incalzire, canalizare, statie de pompare, tuburi si camine pentru circuitele electrice, gazonul sintetic din zona de incalzire a jucatorilor, zona de circulatie asfaltata. Mai clar de atat nu se poate!", a explicat Oprisan.

"La marile cluburi de pe continent, pentru o inlocuire completa a rulourilor de gazon, pretul nu depaseste 150.000 de euro, incluzand furnizare, transport si montaj. Pe San Siro, de exemplu, stadionul din Europa unde se schimbau cel mai des suprafetele de joc, costurile variau intre 90.000 si 150.000 de euro. Iar la nivelul cel mai scump ajungeau doar daca-l aduceau dintr-o pepiniera situata la Bordeaux, la vreo 2.000 de kilometri distanta. La noi, CFR Cluj si Petrolul n-au platit mai mult de 100.000 de euro", a subliniat Oprisan.

Pe langa sumele oferite pentru schimbarea gazonului, Oprisan sustine ca si contractul incheiat pentru inchirierea instalatiei de iluminat artificial a fost dezavantajos.

"360.000 de euro pe sase luni e complet exagerat! Aceasta suma e mai mare decat dublul sumei platite in mod normal de alte cluburi europene pentru inchirierea pe un an intreg a unor astfel de instalatii. La stadionul Olimpic din Munchen se platesc, de exemplu, cam 150.000 de euro pentru 12 luni. Ca sa nu mai spun ca acesti bani inseamna deja aproape jumatate din pretul de achizitie! Si ramane a ta, pentru ca stadionul nu-si mai schimba profilul defect, vei avea nevoie mereu de instalatia asta!", a mentionat el.

Primaria Capitalei refuza, insa, sa faca publice costurile de intretinere ale National Arena, stadion ce se afla in administratia ALPAB.

Gazonul de la National Arena a fost schimbat de patru ori de la inaugurare, de fiecare data de alta firma.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#gazon National Arena, #Adrian Oprisan gazon National Arena, #gazon schimbat National Arena , #gazon