Locul unde americanii și rușii colaborează perfect: NASA, anunț important privind cosmonauții Moscovei VIDEO

Sambata, 16 Aprilie 2022, ora 01:18 6953 citiri
Cosmonauții ruși într-o ieșire în spațiu la bordul ISS FOTO: NASA

Chiar dacă războiul declanșat de către Vladimir Putin în Ucraina a trecut de ziua 50, iar relațiile din Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece, există totuși un loc unde americanii se înțeleg foarte bine cu rușii. Acesta se găsește la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), acolo unde conform anunțului NASA, cosmonauții Moscovei vor ieși la ”o plimbare în spațiu” în zilele de 18 și 28 aprilie 2022, pentru a activa un nou braț robotic, atașat modului Nauka.

Agenția Spațială americană a comunicat faptul că aceste două noi evenimente vor fi transmise în direct pe Pământ, prin intermediul televiziunii NASA, a aplicației acesteia, dar și pe site-ul său oficial, potrivit NASA.

Fiecare plimbare spațială, în afara Stației Internaționale ISS, a celor doi cosmonauți ruși, este programată să înceapă la ora 10:25 AM EDT (Eastern Daylight Time), ora 17:25 în România.

Practic inginerii de zbor din Expediția nr. 67, Oleg Artemiev și Denis Matveev de la Agenția spațială Roscomsos din Rusia, vor efectua plimbările nr. 52 și 53. Ei vor începe fiecare misiune, care va dura șapte ore, prin ieșirea din modulul Poisk orientat spre spațiu al segmentului rus al ISS.

Furtună solară puternică neașteptată: Fluxul geomagnetic va lovi Pământul cu 1,8 milioane de kilometri pe oră VIDEO

În timpul primei ieșiri în spațiu, cosmonauții ruși vor instala și conecta un panou de control pentru brațul robotic european, un sistem de manipulare lung de 11,2 metri, montat pe modulul de laborator multifuncțional Nauka, recent sosit pe ISS.

La cea de-a doua operațiune din afara stației, cei doi vor arunca protecțiile termice folosite pentru a proteja brațul din timpul lansării sale din iulie 2021, cu Nauka. În plus, vor mișca articulațiile brațului robotic, vor elibera dispozitivele de lansare și vor monitoriza capacitatea brațului de a folosi două dispozitive de prindere.

Misterul unui obiect extraterestru căzut pe Pământ: Documente declasificate ale SUA confirmă evenimentul VIDEO

Artemiev va purta un costum spațial rusesc tip Orla, cu dungi roșii, în timp ce Matveev va folosi un combinezon cu dungi albastre. Aceasta va fi a patra plimbare în spațiu pentru Artemiev și prima pentru Matveev.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News