NASA a făcut o descoperire ciudată: Două turnuri extraterestre găsite pe Marte VIDEO

Miercuri, 08 Iunie 2022, ora 01:18
16187 citiri
NASA a făcut o descoperire ciudată: Două turnuri extraterestre găsite pe Marte VIDEO
Două turnuri extraterestre fotografiate de NASA pe Marte FOTO: Science Alert

Agenția Spațială americană NASA a descoperit ceva neobișnuit, cu adevărat ciudat, pe Marte. Astronomii au publicat o fotografie capturată de roverul Curiosity pe planeta roșie: două turnuri extraterestre, niște structuri stâncoase cu o formă stranie.

Printre nisipurile puțin adânci și bolovanii din craterul Gale de pe Marte, apar în imaginea trimisă pe Pământ de Curiosity niște turnuri din stâncă întortocheate, vârfurile unor sedimente de rocă care arată aproximativ ca șuvoaiele înghețate de apă, potrivit Science Alert.

În realitate, experții de la NASA spun că acest coloane extraterestre au fost probabil create din substanțe asemănătoare cimentului, care au umplut cândva crăpăturile străvechi ale rocii de bază de pe Marte.

Pe măsură ce roca mai moale s-a îndepărtat treptat, șuvoaiele de material compact au rămas în picioare. Formațiunile stâncoase au fost surprinse de o cameră video de la bordul roverului Curiosity pe 17 mai 2022, dar imaginea a fost publicată de-abia acum de NASA și de experții de la SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) din Statele Unite.

Un matematician avertizează lumea: Există patru civilizații extraterestre ostile care pândesc Pământul VIDEO

Oricât de stranii ar părea aceste turnuri, totuși ele nu sunt fără precedent. În geologia Pământului, un ”hoodoo” este o turlă înaltă și subțire de rocă formată prin eroziune. Poate fi numită și piramidă de pământ.

Structurile naturale terestre sunt formate din straturi de rocă dură, care se formează în rocile sedimentare mai moi. Pe măsură ce restul rocii se erodează din cauza ploilor, vântului și înghețului, rămâne o structură ca o fractură veche dintr-o rocă de bază.

Prima țară din lume care a creat o structură extraterestră proprie: A depășit Statele Unite VIDEO

Cele două turnuri extraterestre de pe Marte arată de parcă ar fi pe cale să se răstoarne, în comparație cu cele pe care le vedem pe Pământ, dar în mod clar ele sunt suficient de solide pentru a rezista gravitației mai mici de la suprafața planetei roșii.

NASA a comunicat că aceste turnuri fotografiate de Curiosity pe Marte sunt ”create de minerale depuse de apă în fisuri sau diviziuni în roca existentă”.

NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
NASA, în delir. Mesaj extraterestru primit din spațiu, de la mare distanță: Cine l-a trimis? VIDEO
Descoperirile științifice legate de univers au demonstrat că acestea sunt practic fără limite, iar omenirea este entuziasmată atunci când primește noi vești de dincolo de lumea noastră....
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
#NASA, #planeta, #marte, #agentia spatiala NASA, #planeta rosie, #planeta rosie Marte, #rover Curiosity Marte , #descoperire
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Mda? Și-asta nu-nseamnă că diametrul planetei s-a redus măcar cu