Cine este românul care a participat la construirea navei ce va pleca în misiune pe Lună

Joi, 20 Octombrie 2022, ora 14:02 2615 citiri
Brasoveanul Dragoș Păun, unul dintre inginerii români de la NASA FOTO brasovnet.ro

Un brașovean, inginer la NASA, a construit mai multe piese pentru racheta ce va fi lansată pe Lună, în noiembrie, în Misiunea Artemis 1.

Dragoș Păun are 37 de ani, iar în ultimii șapte a lucrat pentru NASA, în special pentru construirea a opt din cele 55 de motoare ale navei spațiale cu care va zbura, spre Lună, în noiembrie, un echipaj uman, transmite agenția Rador.

Cel mai important punct pentru mine a fost responsabilitatea de a integra cele 8 motoare auxiliare a căror funcție principală este de a asigura redundanța în misiune, în cazul defectării motorului principal sau a motoarelor de reglaj al altitudinii, dar și a le suplini, uneori. Pe lângă aspectele tehnice, cred că cea mai mare provocare a fost să învăț să lucrez cu NASA, cu companiile partenere americane, pentru că ei de multe ori au puncte de vedere foarte diferite și metode de lucru foarte diferite”, a spus Dragoș Păun la Radio România Brașov.

Dragoș Păun a fost pasionat de zbor și de tainele universului încă de copil. Peste ani a studiat în Italia, acolo unde i-a fost alături și mama sa, Diana Păun.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News