Momentul când doi astronauți montează panouri solare pe Stația Spațială Internațională. Imaginile spectaculoase, publicate de NASA VIDEO

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 22:01 4646 citiri
Astronauții au montat panouri solare pe Stația Spațială Internațională FOTO captură video BBC

NASA a publicat un scurt videoclip cu doi astronauți americani care au instalat două panouri solare pe Stația Spațială Internațională.

Operațiunea astronauților Josh Cassada și Frank Rubio a durat șapte ore.

Rețeaua a fost livrată de nava cargo Dragon a companiei Space X pe 27 noiembrie și va furniza ISS cu până la 30% mai multă energie, generând în total 120.000 de wați de energie în timpul zilei pe orbită, potrivit NASA.

Misiunile NASA care vor schimba istoria omenirii

Un oficial NASA a afirmat că, până în 2030, oamenii vor trăi pe lună.

Misiunea Artemis pregătește astronauții pentru acest scop înalt, urmând a fi trimisă inclusiv o femeie și o persoană de culoare.

Howard Hu, șeful programului de nave spațiale lunare al agenției americane Orion, a declarat pentru BBC că astronauții ar putea rămâne pentru perioade lungi de timp până la sfârșitul acestui deceniu pe satelitul Terrei.

”Cu siguranță, în acest deceniu, vom avea oameni care trăiesc pe perioade, în funcție de cât timp vom fi la suprafață. Vor avea habitate, vor avea rovere pe sol", a spus el pentru BBC. „Vom trimite oameni la suprafață, iar ei vor trăi pe acea suprafață și vor face știință”, a adăugat el, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News