Armagedonul are loc în spațiu: O navă a NASA va lovi un asteroid gigantic VIDEO

Marti, 10 Mai 2022, ora 02:25
4839 citiri
Armagedonul are loc în spațiu: O navă a NASA va lovi un asteroid gigantic VIDEO
Misiunea DART a NASA de deviere a unui asteroid FOTO / The Sun

Dacă Armagedonul este definit ca locul unde se va da bătălia finală între forțele binelui și ale răului, amintit și în Apocalipsa din Biblie, iată că un asemenea eveniment s-ar desfășura în curând.

Astfel, o navă a NASA va lovi intenționat un asteroid gigantic, un test folosit pentru ajuta omenirea să apere Pământul, în viitor.

Misiunea denumit DART (Double Asteroid Redirection Test) va viza o metodă de deviere de pe traiectorie a unui asteroid din spațiu, de către o sondă pământeană, operațiune care se va întâmpla în septembrie 2022, potrivit The Sun.

Filmele de succes precum ”Armageddon” și ”Don’t Look Up” au explorat în mod artistic consecințele amenințării existențiale de către obiectele venite din univers spre Pământ. Acum oamenii de știință de la Agenția spațială americană NASA încearcă un scenariu real, care în viitor ar putea preveni un eveniment catastrofal pentru omenire.

Noua tehnologie, care va fi testată în spațiu, va însemna lovirea asteroidului Didymos, care se va afla o distanță de aproximativ 11 milioane de kilometri, în momentul impactului.

Practic sonda spațială a NASA se va ciocni cu asteroidul Didymos cu o viteză de aproximativ 23.000 de kilometri pe oră. Obiectul spațial are o lățime de circa 780 de metri, de aproximativ de două ori cât clădirea Empire State din New York.

”Ceea ce face această misiune atât de interesantă este că vizitele anterioare pe asteroizi ale navelor spațiale de pe Pământ – Hayabusa2 din Japonia și Osiris-Rex a NASA – au descoperit surprize.

Știm foarte puține lucruri despre caracteristicile fizice ale asteroidului dublu Dimorphus (care îl conține și pe Didymos), în afara dimensiunii sale. Modelarea impactului arată o gamă largă de rezultate posibile”, a spus Patrick Michel, un om de știință de la Observatorul din Cote d’Azur, Franța.

Un ”gigant” descoperit în adâncurile Antarcticii: De mii de ani a fost blocat acolo și nimeni nu a știut VIDEO

NASA a anunțat faptul că ”DART este prima misiune dedicată investigării și demonstrării a metode de deviere a unui asteroid, prin modificarea mișcării acestuia, printr-un impact cinetic”.

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: Totul a fost ținut în secret 50 de ani VIDEO

Să menționăm că misiunea DART a NASA a început prin lansarea sondei spațiale din 23 noiembrie 2021, iar întâlnirea și impactul cu asteroidul Didymois sunt planificate pentru 26 septembrie 2022. Costul total al acesteia este estimat la 324 de milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#NASA, #deviere asteroid, #asteroizi impact Pamant, #asteroizi pericol Pamant, #Asterozi NASA pamant , #fenomen