NASA în mare dilemă, caută ajutorul lui Dumnezeu: Cum va reacționa omenirea dacă se descoperă extratereștrii VIDEO

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 01:31
10179 citiri
NASA în mare dilemă, caută ajutorul lui Dumnezeu: Cum va reacționa omenirea dacă se descoperă extratereștrii VIDEO
Știința cere sprijinul religiei pentru a ști reacția omenirii la descoperirea extratereștrilor FOTO: Quora

În prezent NASA are numeroase misiuni, printre care două rovere pe Marte, mai multe sonde pe Jupiter și Saturn, plus telescopul spațial James Webb, lansat recent. Acum, Agenția Spațială americană caută ajutorul lui Dumnezeu, angajând 24 de teologi, pentru a evalua modul în care oamenii vor reacționa, dacă se va găsi viață extraterestră pe alte planete și ce impact ar avea asupra gândirii umane legate de divinitate și creația lumii.

NASA solicită 24 de teologi pentru a participa la programul său din cadrul Centrului pentru investigații religioase (CTI) de la Universitatea Princeton din Statele Unite, căruia i s-a acordat un grant de 1,1 milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

Cercetarea din cadrul CTI este descrisă ca una ce vrea să construiască ”punți de înțelegere, reunind teologi, oameni de știință, savanți și alți factori de decizie politică pentru a gândi împreună și de a informa opinia publică, asupra preocupărilor globale”.

Programul NASA își propune să răspundă la întrebări care ne-au derutat de la începuturile timpului, cum ar fi diverse subiecte: ”Ce este viața? Ce înseamnă să fii în viață? Unde este limita dintre oameni și extratereștri? Care sunt posibilitățile ca viața conștientă să existe în alte lumi?”.

Un faimos fizician britanic trimite un avertisment lumii: ”Sfârșitul timpului este inevitabil” VIDEO

”Tradițiile religioase ar fi o trăsătură importantă pentru modul în care umanitatea ar lucra, prin orice astfel de confirmare a vieții pe alte planete. Din acest motiv, face parte din obiectivul în curs de desfășurare al NASA de a sprijini activitatea privind implicațiile sociale ale astrobiologiei”, a spus reverendul dr. Andrew Davison, teolog și preot la Universitatea Cambridge, care se află printre cei aleși de Agenția Spațială din Statele Unite.

”Dacă suntem produsele creației (lui Dumnezeu -n.a.), de ce nu am putea vedea viață, care să evolueze și pe alte planete? Nu există nimic care să spună contrariul”, a spus Duilia de Mello, astronom și profesor de fizică la Universitatea Catolică.

Un savant american anunță catastrofa globală: Începe extincția în masă pe Pământ

În 2008, astronomul-șef de la Vatican, Jose Gabriel Funes, a spus că nu există niciun conflict între a crede în Dumnezeu și în posibilitatea existenței unor ”frați extratereștri”, poate mai evoluați decât oamenii. ”După părerea mea, această posibilitate legată de viața pe alte planete există”, a spus preotul iezuit în vârstă de 45 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
#nasa extraterestri, #descoperire extraterestri, #NASA, #Dumnezeu, #existenta extraterestri, #NASA viata extraterestra , #fenomen